Mudanya’da kediler artık üşümeyecek

Mudanya Belediyesi, soğuk kış günlerinde sokak  hayvanlarını unutmadı. Sahipsiz kedilerin sağlıklı ve korunaklı bir şekilde yaşamaları için yaptırılan kedi evleri, ilçenin belirli noktalarına yerleştirildi.

Mudanya’da kediler artık üşümeyecek

Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi, kısırlaştırma, bakım, ameliyat hizmetlerinin yanı sıra, can dostların mama ve barınma ihtiyaçlarını gideriyor. Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi tarafından 2017 yılının ilk 9 ayında 529 ameliyat gerçekleştirilirken, bugüne kadar 205 muayene yapıldı. İlçe merkezi ve kırsalda 34 kedi evi yerleştirilirken, 4’ü otomatik olmak üzere 9 besleme odağı oluşturuldu. 5 kişiden oluşan Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi tarafından yıllık 300 çuval, 450 kilogram mama dağıtımı yapıldı. Sahipsiz kedilerin sağlıklı ve korunaklı bir şekilde yaşamaları adına yaptırılan kedi evleri, bu kış da Mudanya’nın belirli noktalarına yerleştirildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dondurucu soğuklarda aç kalan sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini söyledi. Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi Sorumlusu Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu, “Belediyemiz marangoz servisinde yaptırdığımız kedi evlerimizi ihtiyaç duyulan noktalara yerleştiriyoruz. Bu sayede, sahipsiz sokak kedilerine de yaşam alanı oluşturmuş oluyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X