Mudanya’da öğrencilerden bilim fuarı

Mudanya Sami Evkuran Anadolu Lisesi Bilim Fuarı (SEBİF 2018) Soruyoruz- Araştırıyoruz temasıyla gerçekleştirildi.

Mudanya’da öğrencilerden bilim fuarı

ÖMER BİLİK

Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuarın açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden TÜBİTAK temsilcisi olarak görevlendirilen Arzu Karabulut Kazancık, okul müdürleri, öğretmenlerin katıldı.

Okul Müdürü Seyfettin Yıldırım bu yıl gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın matematik, fizik, kimya, biyoloji, felsefe ve Türkçe olmak üzere toplam 21 proje ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Yıldırım, “Bu projelerin gerçekleşmesinde görev alarak öğrencilerimize rehberlik eden 8 öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Amaçlarının 5-12. sınıf öğrencilerinin, öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapacakları, bu araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrencilerin ve izleyicilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması olduğunu belirten Yıldırım, “Öğrencilerimiz zaman yönetimi, problem çözme, yazılı ve sözlü sunum ile bilimsel araştırma becerilerini geliştirecek, sabırlı ve özgüvenli olmayı öğrenecek, liderlik vasıflarını kazanacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X