Mudanya’da sular durulmuyor

Mudanya Belediyesi ile yaşanan ulaşım sorunuyla ilgili konuşan Başkan Aktaş, “Mudanya için hazırladığımız proje iki ay içinde tamamlanacak.

Mudanya’da sular durulmuyor

DERYA DEMİR

Bize sundukları yol projesi de kara kalem çalışması” derken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılma da Aktaş’a, “Hizmet yapmak istediniz de taş koyan mı oldu’ karşılığını verdi. 

Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısına Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediyesi arasında yaşanan ulaşım krizi damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya’daki trafiğe kesin çözüm için profesyonel bir firma ile çalıştıklarını ve çok yakın zamanda sonuç odaklı projeleri açıklayacaklarını söyledi.

Mudanya belediye başkanının ‘Trafik uygulamaları bize devredilsin’ şeklindeki yaklaşımının dünyanın hiçbir yerinde örneğinin bulunmadığını öne süren Aktaş, “Mudanya Belediyesi’nin sunduğu yol projesinin hiçbir mühendislik çalışması ile ilgili alakası yok.

Park sorununa çözüm bulmadığı gibi yeni dar boğazlara sebep olabilecek bir kara kalem çalışması. Bu projede toplu ulaşım araçları, yaya geçiş güzergahları, engelli ayrımı gibi konular yer almıyor.

Mudanya Belediye Başkanı’nı meclise gelerek, hazırladığı planı sunmasını ve detaylı şekilde anlatmasını istiyoruz” dedi.

BURSASPOR OTOPARKI SATILIYOR…

Oturumda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin mülkleri arasında yer alan ve gelir getirmesi için Bursaspora tahsis edilmiş olan Nalbantoğlu Otoparkı’nın satışına karar verildi. Otoparktan gelir elde eden Bursaspor için ise döküm sahası projesi sunuldu. 

“DESTEK İSTİYORSANIZ VERELİM”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yanıt verdi. Türkyılmaz, “Büyükşehir, hizmet yapmak istedi de önüne taş koyan mı oldu? Aksine, ‘gelin görevinizi yapın, yapamıyorsanız, bırakın biz yapalım.

Destek istiyorsanız, destek de verelim’ dedik. Bunların işi hizmet değil. Büyükşehir hizmet yapacaksa buyursun yapsın biz de alkışlayalım. Yapamayacaklarsa engel olmasınlar yeter.

Aktaş göreve geldiğinde ortak akıl vurgusu yaptık. Kendisinden olumlu tavır beklediğimizi, destek istiyorsa destek vereceğimizi de söylemiştik.

Büyükşehir ile çözüme kavuşturmak istediğimiz pek çok konuda dönüş alamadık” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X