Mudanyalı esnafa ustalık belgesi

Mudanya Esnaf ve Sanatkartlar Odası ile Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi’nin düzenlediği ustalık ve kalfalık sınavını bitiren 80 esnaf, ustalık ve kalfalık belgelerini törenle aldılar.

Mudanyalı esnafa ustalık belgesi

ÖMER BİLİK

Törene Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, BESOB Başkanı Arif Tak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Dilara Aslan ve belge almayı hak eden 80 esnaf katıldı. Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, “Çeşitli branşlarda girdiğiniz sınavları başarıyla bitirip aldığınız ustalık ve kalfalık belgeleri yarın meslek kapsamına girdiğinde bir daha okula gitmenize gerek kalmayacak ve bu belgeleri olmayanlar işyeri açamayacak” dedi.

BESOB Başkanı Arif Tak ise, “Her şeyin başı eğitim. Eğitim konusunda çok titiz ve bilgili olmamız gerekir. Ekmek paramızı kazanabilmek için çok daha ileri adımlar atarak, bilinçli çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X