Mudanyalı esnafın sınav heyecanı

Mudanya’da 80 esnaf, Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi’nin düzenlediği ustalık ve kalfalık sınavında ter döktü.

Mudanyalı esnafın sınav heyecanı

ÖMER BİLİK

Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi salonunda gerçekleştirilen sınav sonunda başarılı olanlara kalfalık ve ustalık belgeleri verilecek. Bijuteri, kafeterya, çay ocağı, emlakçı, pide-kebap, otel, tuhafiye, unlu mamul-simitçi, yufkacı, çay bahçesi, hırdavat, bar-birahane, manikür-pedikür, fast food, alternatif yiyecekler, hediyelik eşya, internet kafe, ev tekstil, yağhane-zeytinci, yapı dekorasyon, tekel bayii olmak üzere birçok branşta esnaf sınava katıldı.

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, “20 yıldır bu sınavları yapıyoruz. Bu sınavlardan alınan belgeler, yarın meslek kapsamına girdiğinde denklik kurularak Çıraklık Eğitim Merkezi tarafından tekrar verilip bir daha okula gitmeye gerek kalmıyor” dedi.    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X