Mudanyalı zeytincide yüksek rekolte beklentisi

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından kooperatife bağlı mahallelerde rekolte tespit çalışması yapıldı. Bu çalışmalar sonucu bölgede bu yıl rekoltenin geçen yıla göre daha yüksek beklendiği belirtildi.

Mudanyalı zeytincide yüksek rekolte beklentisi

ÖMER BİLİK

Marmarabirlik’e bağlı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız yeni dönem zeytin alım çalışmaları öncesi, kooperatife bağlı mahallelerde rekolte tespit çalışmaları yaptırdıklarını kaydetti. Geçen yıl Mudanya bölgesinden 8 bin 500 ton ürün aldıklarını belirten Yıldız, bölgede rekoltenin bu yıl daha yüksek olmasını beklediklerini ifade etti.

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, “Teknik ekibimizle birlikte bütün bağlı mahallelerimizdeki arazileri dolaşıp zeytin rekoltesi konusunda çalışma yaptık.

Yaptığımız çalışma sonucunda bu sene zeytin ağaçlarında mahsulün iyi olduğu görünüyor. Ancak bazı bölgelerimizde çiçeklenme döneminde meydana gelen kuvvetli yağışlardan ve meyve döneminde oluşan dolu yağışından dolayı zeytinde hasar görünüyor.

Karabiber dökülmesi dediğimiz hastalığın da bu sene biraz bol olduğunu gözlemlemekteyiz. Ayrıca zeytin sineği (Takoz) zararlısına karşı üreticilerimizin ilaçlama zamanlarına çok dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

‘ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ’…

Üreticinin kazancı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yıldız, kooperatif olarak ilaç ve gübre satışlarında piyasada oluşan fiyat artışlarını ürünlere yansıtmadıklarını kaydetti. Yıldız, “Üreticilerimize sezona vadeli, faizsiz sigorta hizmetlerimiz devam etmekte.

Özellikle don ve dolu risklerine karşı üreticilerimiz zeytinliklerini TARSİM sigorta kurumumuzdan yine faizsiz sezona vadeli olarak yaptırabilirler. Yeni sezon hazırlıklarımızı şimdiden yapmaya başladık.

Bu sezon rekoltenin bol görünmesi bizleri daha azimli çalışmaya teşvik ediyor. Her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X