‘Mudanya’nın geleceğini halkla planlıyoruz’ 

Mudanya’nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini koruyarak geleceğe taşıma noktasında çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi’nin İstanbul Teknik Üniversitesi Kentsel Tasarım Anabilim Dalı ile yaptığı işbirliği meyvesini verdi.

‘Mudanya’nın geleceğini halkla planlıyoruz’ 

Mudanya’nın geleceğini şekillendirecek projeleri inceleyen Başkan Türkyılmaz, “Mudanya geleceğe planlı, bilimle birlikte gelişimini tamamlayan, mutlu bir kent olarak taşınacak” dedi. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Kentsel Tasarım Anabilim Dalı akademik kadrosu ve öğrencileri, Mudanya’yı sahip olduğu doğal, tarihi ve turistik değerleriyle geleceğe taşıma hedefi doğrultusunda hazırladıkları kentsel tasarım proje çalışmalarını görücüye çıkardı. Mudanya’nın gelecekteki kent haritasını çıkaran öğrencilerin projeleri, Yeni Mahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi’nde düzenlenen sergiyle izlenime sunuldu. 

“DOĞRU YÖNETECEĞİZ”…

Öğrencilerle bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, projelerle ilgili tek tek bilgi aldı. Mudanya’nın Türkiye’de hiçbir kentte olmayan kültürel miras omurgasına sahip olduğunu belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın geleceğini bilimle, halka rağmen değil, halkla birlikte planladıklarını ifade etti. Çalışmaya katılan öğrencilerin geleceğin Mudanya’sına katkı sağlayacaklarını belirten Başkan Türkyılmaz, ‘Bizim de hayallerimiz tamamen planlı, bilimle birlikte gelişimini tamamlayan, mutlu bir kent olmak.

Her zaman söylediğim gibi Mudanya turizm, eğitim, tarımsal değerleri korunan bir kent olmalı. Bizden önceki süreçte yapılan imar yanlışlıklarının zararlarını çekiyoruz. Ne yanlışlıklar yapılmış, gide gide elimizde neler kalmış. Bizler kenti doğru planlayıp doğru yönetmek adına ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X