Mudanya’nın iki projesine ‘uygulama’ ödülü

Mudanya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda iki projesiyle ödüle değer görüldü.

Mudanya’nın iki projesine ‘uygulama’ ödülü

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ sonuçlandı. Mudanya Belediyesi Taş Mektep Restorasyon Projesi ile İsmet İnönü Parkı, Mütareke Meydanı ve Girit Mahallesi Projesi ‘Uygulama’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Geçtiğimiz yıl aynı yarışmada ‘Proje’ kategorisinde ödül alan Mudanya Belediyesi, 15 Kasım tarihinde Antalya’daki YAPEX Fuarı’nda ‘Uygulama’ ödülünün sahibi olacak. 

UNESCO HEDEFİ…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yaptığımız çalışmalarla tüm hemşerilerimizin gurur duyacağı bir Mudanya’yı geleceğe taşıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerin ne kadar doğru olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Mudanya’yı UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde görebilmek adına koruma ve yaşatma çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız, Mudanyamızın değerlerini açığa çıkarmak ve bu değerleri işlevsel hale getirerek, geleceğe ve insanlığa kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X