Mudanya’nın turizm projesi onay bekliyor

Mudanya Belediyesi’nin restorasyon projesi kapsamında açık hava müzesine dönüştürülmesi planlanan Girit Mahallesi’nin, Anıtlar Kurulu’nun onayını beklediği belirtildi.

Mudanya’nın turizm projesi onay bekliyor

Mudanya Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliği tarafından en iyi proje ve uygulama ödüllerinin sahibi olan restorasyon projesi kapsamında açık hava müzesine dönüştürülmesi planlanan Girit Mahallesi’nin, Anıtlar Kurulu’nun onayını beklediği belirtildi. Mudanya Belediyesi, 2016 yılında aldığı meclis kararıyla Mütareke Meydanı’nın da içinde bulunduğu bölgenin turizm açısından daha iyi noktaya gelebilmesi için plan değişikliği yapmıştı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz Anıtlar Kurulu’na çağrıda bulundu. Türkyılmaz, turizmi kolaylaştırmak, hızlandırmak, işletme ruhsatlarının önündeki engelleri kaldırmak adına değişiklik yaptıklarını belirterek, “Geçmişte olduğu gibi sokaklarında insanların rahat rahat yürüyebileceği, araç gürültüsünden uzak, bir mekanında kahvesini yudumlayıp diğer bir sokağında en güzel yemeğini yiyebileceği, açık hava sergileri ve kimliğine özgü mutfağıyla tanışabileceği bir mekan yaratmak istiyoruz. Tarihi Kentler Birliği tarafından hem proje hem de uygulama alanında ödüller aldığımız projeyi bir an önce bölge esnafına, Mudanyamıza ve Bursa’ya kazandırmak istiyoruz” diye konuştu. 

KİMLİĞİ KORUNARAK…

1/ 1000 Ölçekli Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile Girit Mahallesi denilen, Halit Paşa’da istenildiği takdirde bu tarihi ahşap yapılar, özgün kimliği korunarak, turizm, ticaret ve konut işleviyle planlanabileceği kaydedildi. Kentsel sit alanı olan bu bölgede Anıtlar Kurulu’nun onay verme şartıyla yapının özgün kimliği korunarak, butik otel, kafe, restoran ya da konut olarak kullanabilmesi yönünde bir kolaylık sağlandığı ifade edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de onayladığı değişikliğin, 2016 yılından bu yana Anıtlar Kurulu’nda beklediği belirtildi. Girit Mahallesi denilen bölge, araç trafiğinden arındırılmış, tamamıyla yaya öncelikli, turizm ve ticaretin geliştiği bir destinasyon bölgesi yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X