Mudanya’ya yeni park alanları

Mudanya Belediyesi, yaklaşık 923 bin liralık ihale dosyası içinde yer alan Atapark’ın ardından, Güzelyalı’daki Şehit Burhan Zeytinci Parkı ile Mürsel’de yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana yapılacak yaşam parkının çalışmalarına başladı.

Mudanya’ya yeni park alanları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet bıraktığı değerlerin Mudanya’da yaşatıldığını ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “10 metrelik Atatürk siluetinin ardından Şehit Burhan Zeytinci Parkı’na da Türk Bayrağı silüeti yapacağız. Yine, Mürsel Mahallesi’nde belediyeye ait yaklaşık 10 bin metrekarelik alana içinde hayvan parkı, spor alanı, basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanı, otopark ve yürüyüş parkurlarının bulunduğu dev bir yaşam parkı yapılacak” dedi. 

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Atapark dosyası kapsamında inşaat, kent mobilyaları, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları toplamı 135 bin 222 lira tutarken, parkta oluşturulan Atatürk siluetine ise 136 bin TL verilmiştir. Atapark projesinin tamamı 271 bin 22 TL’ye yapılmıştır. Bununla birlikte aynı ihale içerisinde Mürsel’e kuracağımız yaşam parkının inşaat, kent mobilyaları ve peyzaj çalışmalarının tamamı 265 bin 50 TL bedelle yapılacaktır. Yine Şehit Burhan Parkı için öngörülen tutar da 386 bin 450 TL’dir. Üç park için toplamda 922 bin 722 TL’lik yatırım yapmaktayız. Hepsi Mudanyamıza ve hemşerilerimize armağan olsun” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X