‘Müdür odası mı sendika bürosu mu?’

Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Metin Öksüz, Cem Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürünün makam odasını sendika bürosu gibi kullandığını iddia etti.

‘Müdür odası mı sendika bürosu mu?’

DERYA DEMİR

Öksüz, okul müdürlüğü ile ilgili sürecin değişmesi ile birçok müdürün ahbap çavuş ilişkisi ile göreve atandığını ifade ederek, bu müdürlerin devletin müdürlüğü yerine sendikanın müdürlüğünü üstlendiğini öne sürdü. Öksüz, “Okulun müdürü adeta bu göreve getirildiği için birilerine diyet borcunu ödemek amacıyla odasında sendikal faaliyetler yürütüyor. Bu müdür, odasına bizim ve diğer sendikaların üyelerini tek tek çağırarak mensubu olduğu sendikanın üyeliğini teklif etti. Bunun bir kısmında da başarılı oldu ve 6 üyemiz Türk Eğitim-Sen üyeliğinden istifa ederek müdürün üye olduğu sendikaya geçti. Burası müdür odası mı sendika bürosu mu” diye konuştu. 

“OKULDA GRUPLAŞMA OLUŞTU”

Sendikal faaliyetlerin okullarda yürütülmesinin Türk Ceza Kanununun 118’nci maddesine göre yasak olduğunu hatırlatan Öksüz, “Bu durum, okul ortamında huzursuzluğa neden oldu. Okulda müdürün yanında olan ve olmayanlar diye gruplaşma oluşmuş durumda. Bu yapılan suçtur. Bu nedenle bu müdürün görevinden alınmalı” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X