Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapıyor. İnce, “Bize ulaşan tutanaklarla YSK’nın açıkladığı oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum” dedi.

Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Merkezi’nde seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Beni kimse tehdit etmedi. Tehdit edecek adam da yeryüzüne gelmedi. Eşimi kaçırmışlar beni tehdit etmişler, bunlar birkaç şizofrenin çıkardığı bir şey. 

15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Hedefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Bunun için uğraşacağım. 

Sayın Erdoğan, lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. Herkesi kucaklayınız. Bu gerginliğe son verin, herkesi kucaklayın. 

“BİZE ULAŞANLA YSK ARASINDA ANLAMLI FARKLILIK YOK”

Bu seçim ilan edilme biçiminden sonuçlarının açıklanmasına kadar adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan bulaşmıştır. Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. 16 Nisan’da hayır-evet bloku olarak şekillenme ortaya çıkmıştı. Hayır oyunun 16 Nisan’dan az olması açıklanmaya muhtaçtır. Oylara seçim sürecinde müdahale edildiğini gördük. Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazandır. Bize ulaşan tutanaklarla YSK’nın açıkladığı oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

“EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMAK ZORUNDAYIZ”

Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz olmaya devam edecek. Her 3 vatandaştan birinin onayını almış biri olarak tüm vatandaşların takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim. Bize düşen söylediklerimizin takipçisi olmak ve seçimde yaşadığımız heyecanı büyüyerek devam ettirmektir. Türkiye Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla yaşamını sürdüremez. Yerel seçimlere kadar süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Kendi adıma beni aday yapan partime ve tüm seçmenlere dönük çıkaracağımız sayısız dersler bulunmaktadır. Eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız. Bize düşen yanlışlarımızı düzeltmek olmalıdır. Birbirimize güvendiğimizde çok şeyler yapabileceğimizi bu seçim göstermiştir. Geleceğimizi kazanmak için herkesle birlikte olmaka devam etmeliyiz. Benim gündemim Türkiye’dir. 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Gençlerin payının çok yüksek olduğunu biliyorum. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece ben bu mücadeleyi sürdüreceğim. Aynı kararlılıkla bugünden itibaren çalışmaya devam edeceğim.

CHP GENEL BAŞKANLIĞI SORUSUNA YANIT

“CHP Genel Başkanlığı’na aday mısınız?” sorusunu yanıtlayan İnce, “Mücadele etmek için milletvekili olmak gerekmez. Siyasi kadrolarda bulunmuş insan onun yolunu bulacaktır” dedi.

“BİR TWEETLE ÖĞRENİLMESİ HATAYDI”

İnce şöyle devam etti: “İsmail Küçükkaya’ya arkadaşça mesaj attım. Vatandaşlarımızın bunu tweetle değil benden öğrenmesi gerekirdi. Bir hatam oldu. Her şey netleşsin öyle açıklama yapacaktım. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim öyle bir şey yazmamam gerekiyormuş. Özür diliyorum onun için. Medyanın karşısına çıkacaktım. Oy çalmışlardır. 10 milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Seçim sonucunu kabul ediyorum. Arada 10 milyon fark var. Kaçtığımız yok, tehdit edildiğimiz yok. Tweetlerle öğrenilmesi şık olmamıştır, o konuda bir hata oldu.”

“CHP’nin yanlışları vardır” diyen İnce, “Bu konulara girmeyeceğim” şeklinde konuştu.

İnce, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüklerini açıkladı.

“41 YIL SONRA 30 BARAJINI GEÇTİK”

Diğer muhalefet partileri biraz fazla oy alsa seçimin ikinci tura kalacağını açıklayan İnce, “41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz. 8-9 puan fazla almışız. Dİğer muhalefet partileri 10’un üzerinde alsa seçim ikinci turdaydı. 30 barajını yıktık, 50’yi de yıkabiliriz” diye konuştu.

Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşme yapacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X