Muhtarlar yeniden tek çatı altında

Osmangazi’de görev yapan muhtarlar yeniden tek çatı altında birleşti.

Muhtarlar yeniden tek çatı altında
Türkiye Muhtarlar Derneği Bursa Şubesi’nin 2013 yılında kongresinde Tuzpazarı Mahalle Muhtarı Ferruh Sevimgil ve Koğukçınar Muhtarı Sait Ergen arasında başkanlık yarışı yaşanmıştı. 136 üyeli şubenin kongresinde Sevimgil 76 oy alarak başkan seçilirken, Ergen ise 52 oy aldı.
 
Ferruh Sevimgil’in başkan seçilmesinin ardından kongrede Sait Ergen’e destek veren mahalle muhtarları Türkiye Muhtarlar Derneği Bursa Şubesi’nden ayrılma kararı alarak, Sait Ergen’in başkanlığında Bursa Osmangazi Muhtarlar Derneği’ni kurdu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçede görev yapan 136 mahalle muhtarları arasında yeniden birliği sağlamak için harekete geçti. Dündar’ın teşebbüsüyle Osmangazili muhtarlar yaklaşık iki yıllık ayrılığın ardından Bursa Osmangazi Muhtarlar Derneği’ni kurarak yeniden tek çatı altında birleşti.
 
Dündar, yeniden birleşmeleri dolayısıyla muhtarlara bir yemek verdi. Sukaypark’ta düzenlenen yemeğe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, başkan yardımcıları ve Osmangazi’de görev yapan 136 mahalle muhtarının tamamı katıldı.
 
‘ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
 
Muhtarlarla her zaman irtibat halinde olduklarını ve belirten Başkan Dündar, “109 olan mahalle sayımız, Büyükşehir Kanunu ile birlikte köylerinde mahalle statüsüne geçip belediyemize bağlanmasının ardından 136’ya çıktı. Mahallelerimizin sayısı bizim ne kadar büyük bir belediye olduğumuzu gösteriyor. Bizler, muhtarlarımızla işbirliği içerisinde yürüttüğümüz çalışmalarla nasıl Türkiye’ye örnek olduysak, bundan sonra da örnek olmaya devam edeceğiz. Geçen dönem olduğu gibi bu dönem de, birlikte çalışarak Bursa’ya yön veren projeler ortaya koyacağız. Kentsel dönüşüm konusunda en ciddi projeye sahip belediye biziz. Soğanlı kentsel dönüşüm projemizin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasıyla birlikte, vakit kaybetmeden ilk kazmayı vuracağız. Bir şehri yıkarak yeniden inşa etmek kolay değil ancak, biz bunu adım adım yapacağız. Osmangazi Belediyesi olarak muhtarlarımızla yeniden tek çatı altında birleşip, tek yumruk olarak hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
 
Bursa Osmangazi Muhtarlar Derneği adı altında birleşen muhtarlar önümüzdeki günlerde kongre düzenleyerek başkanını seçecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X