Mülteci Hakları Derneği’nden Demet’e dava

Demet Akalın’ın bayram tatili için ülkelerine gidip sonra Türkiye’ye dönen Suriyeliler için sosyal medyadan attığı mesaj mahkemelik oldu.

Mülteci Hakları Derneği’nden Demet’e dava

BURADA HERŞEY BEDAVA…

Ramazan bayramını kutlamak için Suriye’deki akrabalarını ziyarete gidip ardından Türkiye’ye geri dönen mültecileri eleştiren Demet Akalın, sosyal medya hesabından düşüncelerini dile getirdi.

Akalın, twitter’dan yayınladığı mesajda “Herşey bedava neden dönmesinler? Yerleşsinler artık, kendi ülkelerine dönsünler. Avrupa 50 tanesine tahammül edemiyor. Bizde kaç milyonlar bilemiyoruz” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Ancak Demet Akalın’ın bu mesajı Uluslararası Mülteci Hakları Derneği’ni harekete geçirdi. Ünlü popçuyu halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle suçlayan dernek, ‘İstikrarlı bir şekilde Suriyelileri açık hedef haline getiren Demet Akalın hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme fiili sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız’ şeklinde bir açıklama yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X