Mümin Gençoğlu kabri başında anıldı

Mümin Gençoğlu, ölümünün 24. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Mümin Gençoğlu kabri başında anıldı

Soydaşların onurlu mücadelesinin ‘Yiğit’ ismi, Balkanların ve Türkiye’nin “Mümin Agası”, Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucu Başkanı, Bursa sanayisinin duayen ismi, Penguen Gıda’nın kurucusu, hayırsever iş adamı, BTSO Meclis ve Bursaspor’un eski başkanlarından, Bursa Milletvekili merhum Mümin Gençoğlu aramızdan ayrılışının 24. yıl dönümünde Emirsultan mezarlığında bulunan  kabri başında dualarla anıldı. 

 

Anma töreninden konuşan oğlu, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı ve Gençoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gençoğlu, ” Babam Bulgaristan’dan ailesi ile birlikte göç etmek zorunda kalarak Bursamıza sırtında ceketi ile gelip, Bursa ekonomisine çok büyük hizmetler vermiştir. 24 yıl Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meclis Üyeliği, 20 yıl Yönetim Kurulu Üyeliği, 3 yıl Oda Başkan Vekilliği ve 3 yıl Oda Meclis Başkanı olarak görev yapmıştır. Bursa eğitimine önderlik ederek yaptırdığı ve kendi adını taşıyan iki okul ile adını eğitim gönüllüleri arasına yazdırmıştır. 1975-1978 yılları arasında 3 dönem Bursaspor Başkanlığı yaparak dönemin en modern tesisleri olan Vakıfköy Tesislerini Bursaspor’umuza kazandırmıştır. Doğduğu topraklarda ki dostlarını unutmayan ve 80’li yıllarda Bulgaristan’da yaşanan asimilasyon ve baskı rejimi altında ezilen kardeşlerimizin sorunlarına çare olmak için, dava arkadaşları ile Bal-Göç’ü kurmuştur.  Soydaşlarımız için çok önemli çalışmalar yaparak, soydaşlarımızın sorunlarını gerek uluslararası platformlarda gerekse TBMM’de dile getiren bu çalışmaları sırasında Ankara’ya giderken elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz, vatanımıza,  ekonomimize, camiamıza ve Bursa için büyük hizmetlerde bulunan, babamızı 24 yıl sonra anmak için yine burada toplanmış bulunmaktayız. Ruhu şad olsun, cennet mekanı olsun, kabrinde huzur içinde dinlensin. Bizleri 24 sene sonra yalnız bırakmadığınız için şahsım ailem ve camiamız adına teşekkür ediyorum.” dedi.  

 

Anma törenine merhum Mümin Gençoğlu’nun oğlu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, kızları Ayşe Sözüçetin, Nurcan Gülerer, Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkan Yardımcıları Şaban Ali Ahmet, Mehmet Hoca, Cebel Belediye Başkanı ve Dost Partisi Kırcaali İl Başkanı Bahri Ömer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bal-Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, eski Bursa Valisi Zekai Gümüşdiş, eski Bursa Milletvekili Ali Kul ve çok sayıda sivil toplum örgütü başkanları, üyeleri ve sevenleri katıldı. okunan duaların ardından anmaya katılanlar merhum Mümin Gençoğlu’nun mezarına çiçek bıraktılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X