Münbiç ididası

ABD ile Türkiye arasında uzun süredir krize neden olan Münbiç son günlerde yeniden gündemde.

Münbiç ididası

Washington ile Ankara arasında Münbiç ile ilgili yol haritasında anlaşma sağlandığı açıklansa da, bu yol haritasının içeriğiyle ilgili belirsizlik sürüyor. Ankara’dan yapılan Türkiye askerlerinin ABD askerleri ile birlikte kentte devriye gezeceğine yönelik açıklamalara yalanlama geldi.

Assocated Press haber ajansının haberine göre Menbiç Askeri Konseyi’nin başkanı Muhammed Ebu Adil, aralarında DEAŞ’la mücadele koalisyonunun komutanı James Jarrard ve diplomat William Roebuck’in de bulunduğu ABD’li heyetle bir araya geldi.

Görüşme sonunda konuşan Ebu Adil, Türkiyeli ve Amerikalı yetkililer arasında yol haritasının detaylarını halen tartışıldığını belirtti. Adil, görüşmelerde Türkiyeli askerlerin Münbiç ile halen Türkiye kontrolünde olan bölgede devriye gezeceği ve kent merkezine girmemesinin öne çıktığını belirtti. 

KENT İÇİ OLMAZ

Menbiçli komutan, “Devriye sadece ön hatlarda olacak ise bizce sorun yok ama kent içi olmaz” dedi. Ebu Adil ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmanın, Münbiç askeri Konseyi’nde herhangi bir değişikliğe neden olmayacağını, değişikliklerin yerel sivil yönetimde olabileceğini belirtti.

Benzer bir açıklama da üst düzey Kürt yetkili İlham Ahmed’den geldi. Ahmed, Türkiyeli askerlerin ve Suriye içerisinde Türkiye’nin desteklediği grupların Menbiç’e girmemeleri konusunda ABD’li delegasyonun kendilerine güvence verdiğini söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X