Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden örnek uygulama

Mustafakemalpaşa Belediyesi, “Biz Geldik, Hizmet Evinizde.” sloganıyla Türkiye’de örnek olacak bir uygulamaya imza attı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden örnek uygulama

Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Çözüm Merkezi bünyesinde kurulan 10 kişilik saha ekibi, vatandaşların talep ve şikâyetlerini anında çözüme kavuşturuyor.

Birçok konuda özel eğitim alan mobil saha ekibi, ilçe sokaklarında gezerek vatandaş gözüyle gördüğü eksiklikleri tabletlerinde yüklü olan CRM yazılımı ile anında ilgili birime ulaştırıyor.

Belediyenin tüm birimleri ile bir bütün olarak çalışan saha ekibi, belirli bir plan dâhilinde önceden belirlenen adreslerde, sabah ilçe esnafı ile öğleden sonra ise ev ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla buluşarak Belediye Başkanı Mehmet Kanar adına sorun, şikâyet ve talepleri dinliyor.

Anında çözüm odaklı ve insana dokunan hizmetlerini sürdüren saha ekibi, ziyaretlerini ikişer kişilik gruplar halinde, farklı sokaklarda eş zamanlı olarak yürütüyor.

‘Mustafakemalpaşa’yı saran hizmet ağı’

Başkan Kanar, vatandaş ve belediye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına uzun süredir üzerinde çalışılan uygulamanın hayata geçirildiğini belirterek, “10 kişilik ekibimiz aynı anda sahaya inerek, Mustafakemalpaşa’yı saran hizmet ağını ilmek ilmek örüyorlar. Saha ekibimiz ev ve esnaf ziyaretleri dışında bir yerde kaldırım taşı kalkık, bir yerde çukur varsa, acil olarak müdahale edilmesi gereken bir sorun varsa bunlarda anında birimlerimize iletiliyor” dedi.

‘Belediyeyi kapıya götürüyoruz’

Saha ekibinin konunun talep mi şikâyet mi olduğunu ayrıştıran ve hangi birimi ilgilendirdiğini çözebilen bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Belediyeler birçok proje deniyorlar. Belediyeyi sokağa çıkarıyorlar. Belediyeyi mahalleye götürüyorlar. Biz bunu aştık standartların üstünde bir uygulama geliştirerek, belediyeyi kapıya götürüyoruz. Mustafakemalpaşa’da ilk kez başlatılan uygulamanın tüm Türkiye’ye örnek olup yayılmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X