Mustafakemalpaşa MOBESEye kavuşuyor

Mustafakemalpaşa’da ilçenin güvenliğini daha üst seviyelere çekmek amacıyla MOBESE kurulacak. İhale sürecindeki sistemin en yakın zamanda kurulması hedefleniyor.

Mustafakemalpaşa MOBESEye kavuşuyor
SEZGİN EREN
 
Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ilçenin güvenlik altyapısını güçlendirmek amacıyla gündeme alınan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurma aşamasında sona gelindi. Daha huzurlu bir Mustafakemalpaşa için yapılan çalışmalar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği yapan Mustafakemalpaşa Belediyesi, ihale sürecinde bulunan MOBESE sistemini yakın bir zamanda hizmete sunacak.
 
İHTİYAÇ VARDI…
 
MOBESE sisteminin suç ve suçluyla mücadeledeki önemini vurgulayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Geçmiş yıllarda bölgemizin sosyal dokusunu tehdit eden bazı olaylarla karşılaştık. Özellikle tarım ürünleri ve canlı hayvan hırsızlığı, gizlice ekimi yapılan uyuşturucu maddelerinin giriş ve çıkışı gibi toplum huzurunu bozan olaylar yaşandı. Eğitim çağındaki çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan kaynaklanan olumsuzluklardan etkilenmemesi, mahallelerin huzur ve güvenliğinin artması, araç sürücülerinin bilinçlendirilmesi, suç ve suça iten sebeplerin önüne geçilmesi gerekiyordu. Bunlar göz önüne alındığında güçlü bir MOBESE sistemine ihtiyacı vardı” dedi.
 
2 MİLYON TL’YE MALOLACAK…
 
MOBESE sisteminin yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacağını belirten Başkan Sadi Kurtulan, projenin 650 bin TL’lik kısmını Büyükşehir Belediyesi’nin, kalan maliyetin ise Emniyet Genel Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin karşılayacağını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X