Mustafakemalpaşa’da ulaşıma köprülü çözüm

Alinur Aktaş, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir şehir haline gelmesi hedefiyle süren çalışmalar kapsamında Mustafakemalpaşa’da ihtiyaç duyulan noktalara yaya ve araç köprüleriyle müdahale edildiğini söyledi.

Mustafakemalpaşa’da ulaşıma köprülü çözüm

Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa’da çeşitli noktalarda köprülerle yaya ve araç trafiğine nefes aldırmak için çalışma yürüttü.

Mustafakemalpaşa’da incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Paşalar ve Çavuşköy Köprüleri ile Çaltılıbük yaya köprüsünün ilçeye kazandırıldığını söyledi.

Bursa’nın, çok özellikli ve güzel bir şehir olduğunu vurgulayan Aktaş, “Bu kentin her alanda daha yaşanabilir ve her köşesiyle daha kolay ulaşılabilir olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Kimi zaman bina yıkımlarıyla yollarımızı yeniliyoruz, bazen de özellikle ilçelerimizde bağlantı noktalarına uygun düzenlemeler yapıyoruz. Tek derdimiz, Bursa’daki tüm hemşerilerimizin, bu şehirde yaşamaktan mutluluk duyduklarını bilmektir. Hedefimiz, Bursalıların mutluluğunu hissetmektir” diye konuştu.

ESKİ KÖPRÜLER YENİLENDİ

Çalışmalar kapsamında Paşalar ve Karapınar Mahalleleri bağlantısını sağlayan Paşalar Köprüsü, eski hasarlı köprünün yıkılmasının ardından yerinde yapıldı. 8 metre genişliğindeki asfalt ve yaya kaldırımlarıyla toplam 13 metre genişliği bulunan köprü ve bağlantı yolu dahil olmak üzere 120 metre uzunluğundaki Paşalar Köprüsü’nün, mayıs ayından bu yana araç ve yaya trafiğine hizmet verdiği belirtildi.

Çaltılıbük Mahallesi içinden piknik alanı, tarla ve bahçelere yaya geçişini sağlayan Çaltılıbük yaya köprüsü de eski hasarlı asma köprü yıkılıp yerinde yapıldı. 2,5 metre genişliğindeki köprü, bağlantı yolu ile birlikte 100 metre uzunluğunda.

Çavuşköy Köprüsü ise eski asma yaya köprüsü yerine yapılırken, 8 metrelik asfalt yol ve yaya yollarıyla 13 metre genişliğinde. Köprü, Çavuşköy Mahallesi Mustafakemalpaşa Deveci Konağı yolundan Camandar ve Döllük Mahalleleri ile Çaltılıbük yoluna ulaşımı sağlıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X