Mustafakemalpaşa’ya TANAP desteği

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nden (TANAP) 858 bin 652 TL’lik proje desteği almaya hak kazandı.

Mustafakemalpaşa’ya TANAP desteği

TANAP tarafından verilen destekle, Mustafakemalpaşa’nın alternatif turizm potansiyeli için farklı etkinlik alanları oluşturulacak. 

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP)  2. Doğrudan Hibe Çağrısı için sunduğu ‘Muradiye Sarnıç ve Sünlük Mahalleleri Sosyal Etkinlik Merkezleri’ isimli projesi kabul edildi.

Mustafakemalpaşa’da yaşam kalitesini iyileştirerek bölgede sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen proje, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve TANAP yetkilileri tarafından Ankara’da imzalandı. 

TURİZM POTANSİYELİ…

Proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı bölgesinde bulunan Muradiye Sarnıç ve Sünlük Mahallelerinde macera parkı, at ve binicilik merkezi, okçuluk ve dağ yürüyüşü yolu gibi farklı ihtiyaçlara yönelik sosyal etkinlik alanları oluşturulacağını, bu sayede şelale bölgesinde yerli ve yabancı turizm potansiyelini arttıracaklarını söyledi. 

Mustafakemalpaşa’da doğa turizmi ve alternatif sporlara uygun destinasyonlar bulunduğunu kaydeden Sadi Kurtulan, “Maliyeti 903 bin TL olan projeye yüzde 95 oranında bir hibe sağladık. 12 ay sürecek proje ile etkinlik merkezlerinin yanı sıra bu bölgede yaşayan kadınlarımıza da, ürettikleri yerel ürünlerin satışı ve pazarlanması konusunda teşvik çalışmalarımız olacak.

Ayrıca yerel halkın insan kaynakları potansiyeli ve sosyal sermayesinin arttırılması için pansiyonculuk eğitimi, müşteri ilişkileri, iletişim becerileri, satış ve pazarlama eğitimleri verilecek. Hedef gruplarımızı uygun bir şekilde belirledik. Suuçtu Şelalesi’ni ziyaret edenler, artık daha kaliteli, doğa ve sporla iç içe bir zaman geçirecek” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X