Mustafakemalpaşa’ya yeni hayvan pazarı

Mustafakemalpaşa’da hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak olan yeni Hayvan Pazarı’nın inşa ediliyor.

Mustafakemalpaşa’ya yeni hayvan pazarı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Fevzi Dede Mahallesi’nde bulunan mevcut hayvan pazarının ihtiyaca cevap vermemesi üzerine şehre modern bir hayvan pazarı kazandırmak için çalışma başlattı. Yalıntaş Mahallesi’nde 30 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan hayvan pazarı için inşaat çalışmalarına başlandı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bölgede incelemelerde bulundu. 

Mustafakemalpaşa’nın ve bölgenin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte modern bir tesise kavuşacağını belirten Sadi Kurtulan, en büyük hedeflerinin bu bölgeyi gelecekte bir Hayvan Borsası’na dönüştürmek olduğunu kaydetti.

KAPASİTESİ ARTIYOR…

Yeni pazarın hayvan ticareti konusunda Mustafakemalpaşa’nın yanı sıra bölgeye de hizmet verebilecek kapasitede olduğunu kaydeden Kurtulan, ‘Mustafakemalpaşa, Güney Marmara’nın en hareketli hayvan pazarına sahip. Balıkesir, Kütahya ve Bursa gibi birçok şehirden tüccar Mustafakemalpaşa’da hayvan ticareti yapıyor. Mevcut hayvan pazarı hem görüntüsü hem de işlevselliği bakımından yetersiz kalıyordu. Projemizi hazırlayarak Hazineden yer tahsisi yaptık. Tesis, 6,5 dönüm kapalı alan üzerinde yükseliyor. Yeni hayvan pazarımız 750 büyükbaş ve bin 500 küçükbaş kapasiteli olacak. Büyükbaş için 80 adet padok, küçükbaş içinse 96 adet padok yer alacak. Ayrıca saman ve yonca satış birimleriyle de çiftçi ve tüccarların ihtiyacı karşılanacak. Hayvan satışları artık daha sıhhi bir ortamda yapılacak ‘ dedi. 

‘ULAŞIM RAHATLAYACAK’

Yeni Pazar Yeri için Yalıntaş’ın tercih edilmesinin en büyük nedeninin ulaşım olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Hayvan yetiştiriciliği daha çok Mustafakemalpaşa’nın güneyinde kümeleniyor. Eski yer, merkezde olduğu için ulaşıma büyük bir yük getiriyordu.  Ayrıca Susurluk, Karacabey, Simav, Dursunbey, Kepsut, Orhaneli gibi yerlerden gelen yetiştiriciler de düşünülerek bu planlama yapıldı. Yeni Hayvan Pazarı’nda yol ve çevre düzenlemesi yaparak otopark alanları oluşturacağız. Bu tesisle birlikte Yalıntaş ekonomik bir hareketlilik de kazanacak. Pazar bölgesine yerel ürünlerin satışının yapılabileceği büfeler yerleştirmeyi planlıyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X