Mutlaka güçlü hedefleriniz olsun

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) bir araya geldiği gençlere, ”Mutlaka hedefiniz olsun. Biz ülkemize değer katacak her türlü fikrin ve girişimciliğin arkasındayız” dedi.

Mutlaka güçlü hedefleriniz olsun

Çelik, UÜ İktisat Topluluğu tarafından düzenlenen YouthEconomic Forum-2018 etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin hedefleri olduğunu vurguladı.

Bu hedeflere ulaşmanın yolunun bilim, sanayi ve teknolojiden geçtiğini anlatan Çelik, “Para, girişimcilik için en son lazım olan şeydir. Önce hayal etmelisiniz. Ondan sonra eksiklerinizi tespit etmeli ve neler yapılması gerektiğini göz önünden geçirmelisiniz.

Bakanlık olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Biz ülkemize değer katacak her türlü fikrin ve girişimciliğin arkasındayız. Gençlerimizin eğitimleri aşamasında da çok sayıda desteklerde bulunuyoruz. Sizler, yaptığınız her şeyde yenilikçi adımlar yakalamayı hedefleyin.

Mutlaka güçlü hedefleriniz olsun. Türkiye’nin hedefleri var. Sizlerin de hedefleri olsun ki insanlarımıza hep birlikte katkılar sunabilelim” diye konuştu. 

BURSA’DA ÇOK ŞEY ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Vali İzzettin Küçük, Bursa’nın orta gelir tuzağını aştığına işaret ederek, ”17 bin 800 dolar milli gelir var. İşsizlik oranı yüzde 6,5 civarında dolaşıyor. İhracat bakımından İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alıyoruz.

Bu şehir sizlere değerli bir imkan sunuyor. Bana göre üniversitedeki hocadan sonra en değerli hoca yaşadığınız şehirdir. Bursa da böyle bir şehirdir.

Üniversiteden bağımsız olarak çok şey bileceğiniz, öğreneceğiniz bir şehirdir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise bu tür etkinliklerin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı ve ekledi:  “Tecrübe hayatın en pahalı şeyidir.

Çünkü yıllarca denenmiş ve onun için belirli maliyetler ödenmiştir. Onun için bu organizasyonları dikkatle takip etmeniz gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X