Mutlu insanların sırrı ne?

Mutlu insanların özellikleri neler? Kendilerine gülmeyi ve bizi güldürmeyi nasıl başarıyorlar? Bazı insanlar dertlerini zincir yaparken diğerleri nasıl bu kadar eğleniyor? İşte mutlu insanların 6 ayırt edici özelliği…

Mutlu insanların sırrı ne?

Mutluluk; Bu terim, insanlara hayatlarında en çok istedikleri şey sorulduğunda en sık alınan cevaptır. İyi bir dost, eğlenceli, yüksek maaşlı bir iş ve dünyayı gezmek de en yaygın cevaplardan bazıları arasındadır.

Ancak bunların hepsi, mutluluk olan nihai sonun tercih temelli araçlarıdır. Ama mutlu insanların nasıl olması gerektiğiyle ilgili değil de gerçekten mutlu insanların nasıl olduğuyla ilgili birkaç madde sıralayacağız.

1. Kendilerini oldukları gibi severler.

Yüzeysel bir şekilde bakıldığında çok egoist bir insanın kendini çok sevebileceği düşünülebilir. Fakat mutlu insanlar toplumda kendilerine rahat bir şekilde yer açarlar, oldukları gibi davranırlar. Bunun için çaba sarf etmezler. Fiziksel görünüşleriyle barışıktırlar ve kendilerini başkalarının onayını alacakları şekilde göstermezler. Kendi hayat maceralarını gerçek anlamıyla tecrübe ederler.

2. İnsanlarla olan ilişkilerinde yaşadıkları her şeyi bir tecrübe olarak görürler.

Mutlu insanlara göre arkadaşlık, aile veya aşk ilişkileri olgunlaşabilecek fırsatları sunan deneyimlerdir. İlişkilerinde yaşadıkları sorunlar gelecekteki kendilerine öğrettikleri yeni hayat deneyimleridir. İnsanlarla olan etkileşimlerinde kendilerini daha iyi tanırlar ve adımlarını edindikleri deneyimlere göre daha dikkatli atarlar.

arkadaşlik.jpg

3. Hayatlarında yeniliklere yer açarlar.

Etkileşimde bulundukları insanlar hayatlarından çıktığında, üzülseler bile sonrasında yeni insanları hayatlarına almakta zorluk çekmezler. Hayatın bir şekilde devam ettiğini çok iyi bilen mutlu insanlar, hayatlarında değişiklik yapmaktan kaçınmazlar. Başkalarından gelecek fikirleri ve önerileri gerçekten dinlemeye heveslidirler.

4. Başkalarının başarılarını kıskanmak yerine onlarla gururlanmayı tercih ederler.

İnsan, istediği zaman her şeyi yapabilme ve başarıya ulaşabilmeye uygun olarak yaratılmıştır. Yaşadığımız dünyada her zaman daha başarılı insanlar olacaktır. Yetenekli bir insan her zaman kendisinden daha yetenekli birini karşısında görecektir. Mutlu insanlar bunun bilincinde oldukları için kıskançlık duygusuyla kendilerini yıpratmazlar. Başkalarının başarılarını içtenlikle kutlarlar.

iki-arkadas-kiz.jpg

5. Anın içinde yaşarlar.

Geçmişin derinliklerinde hayatı kaçırmak veya geleceğe dair hayallere dalmak yerine şuan ki anın içinde kalmayı en iyi mutlu insanlar bilirler. Zaman geri alınamayan, tekrar yaşanılamayan en değerli hazinedir. Sürekli geçmiş ve gelecek hakkında muhasebeler yapan biri sevdikleriyle bir arada olduğu anın tadını çıkaramaz ve kendiyle kaldığında da huzursuz ve endişeli bir ruh haline bürünür.

6. Paranın hayatlarını yönetmesine izin vermezler.

Yaşadığımız dünya paranın her şeyi daha kolaylaştırdığı ve bunun sonucu olarak insanların sürekli bir hırs ve çaba içerisinde tükendiği bir dünya. Mutlu insanlar etraflarındaki insanların dikkatlerini çekerler. Mutlu bir insan gören herkes artık bu mutluluğu kıskanır halde. Kendisinin neden bu kadar mutlu olmadığını anlayamıyor. Çünkü mutlu insanlar diğer insanların umursadıkları şeyleri genellikle umursamıyorlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X