‘Narkotim’den ilk operasyon

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tanıtımını yaptığı “Narkotim”ler çıktığı ilk görevinde bu yılın en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alınırken, 556 kilogram eroin ele geçirildi.

‘Narkotim’den ilk operasyon

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde “Narkotim” ekipleri, ihbar üzerine dün Ostim Melih Gökçek Bulvarı’nda bulunan bir işyerine operasyon düzenledi. 

Dün Başbakan Davutoğlu’nun tanıtımını yaptığı “Narkotim” ekipleri, ilk çıktıkları bu görevde yaptıkları aramalarda Avrupa’ya yılbaşı partileri dolayısıyla gönderilmek üzere hazırlanan paketler halinde 556 kilogram eroin ele geçirdi. 

Aramalarda, hassas teraziler, eldivenler, maskeler, karışım yapılan araçlar da bulundu. 

Operasyonda şüpheli Ö.C. (35), gözaltına alındı. Ele geçirilen eroinin piyasa değerinin yaklaşık 90 milyon lira olduğu belirlendi. 

Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, olaya ilişkin suç örgütü olabileceği yönünde soruşturma sürüyor. 

Piyasa değeri 90 milyon lira

“Narkotim” ekipleri, başkentte ilk çıktıkları bu görevde, 13 kilogramlık seramik yapıştırıcı torbaları içine zulalanmış halde 16 ayrı çuvalda 556 kilogram 700 gram saf eroin ele geçirdi. Piyasa değerinin yaklaşık 90 milyon lira olduğu belirtildi. 

İşlendikten sonra 2 ton ağırlığa ulaşacağı belirtilen söz konusu eroinin, Avrupa’ya yılbaşı partileri dolayısıyla gönderilmek üzere hazırlanmış halde yakalandığı bildirildi. 

Olaya ilişkin bir kişi gözaltına alınırken, organizasyonun deşifre edilmesi için diğer şüphelilerin yakalanma çalışmaları çok yönlü sürdürülüyor. 

Konya’da “Narkotim”den ilk operasyon

Dün göreve başlayan Narkotimler, Konya ve Gaziantep’te sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirdikleri operasyonda 15 kişiyi gözaltına aldı. 

Uyuşturucuyla mücadeleye katkı sağlayacak ve sokak satıcılarının peşinde olacak Narkotimler, ilk operasyonunu yaptı.  

Özel eğitim alan 60 polis memuru 12 ekip halinde, 4 aydır takip edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

Konya ve Gaziantep’te gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 15 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda ele geçirilen 200 gram esrarın, bebek kundağında bulunduğu öğrenildi.

4 aylık takip süresince şüphelilerin kente getirmeye çalıştığı 1,5 kilogram eroin ile 42 kilogram esrar ele geçirildiği bildirildi.

Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Narkotik Büro Amirliğine götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X