‘Nazım’ın Kanatları’ Bursalılarla buluştu

Gazeteci-yazar ve yapımcı Nebil Özgentürk tarafından beyaz perdeye aktarılan Nâzım’ın Kanatları isimli belgesel Nilüfer’de izlenime sunuldu.

‘Nazım’ın Kanatları’ Bursalılarla buluştu

Nilüfer Belediyesi, Nâzım Hikmet’in 56. ölüm yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sinema tadındaki belgesel filmleriyle tanınan Nebil Özgentürk’ün, Nâzım Hikmet ve kader arkadaşı Ramiz Demirkuşak’ın yol arkadaşlığını anlattığı belgeseli  Nâzım’ın Kanatları isimli belgesel, Konak Kültürevi’nde  izlenime sunuldu. Nâzım’ın evrensel gücü, yoldaşlarına verdiği destek, gerçekleştirmek istediği hayaller, soğuk savaş döneminde yaşanan acılara değinilen belgesel, ilgiyle izlendi. 

3817934-nazimin_kanatlari_5__52212.jpg

Gösterim sonunda müzisyenler Fatma Parlakol ile Onur Uyaroğlu kısa bir müzik dinletisi sunarak, katılımcılara da duygu dolu anlar yaşattılar. 

Gecede, Nebil Özgentürk’ün moderatörlüğünü yaptığı bir söyleşi de gerçekleşti. Söyleşiye filmin kahramanları Arif Keskiner ve Sevgi Divritçioğlu katıldı. Nilüfer Belediyesi’nin kültür sanat ve büyük ustalara yönelik önemli etkinliklere imza attığını ifade eden Nebil Özgentürk, geceye gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Nâzım’ın hayatında, Bursa’nın ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Nebil Özgentürk, Nâzım’ın daha çok hikayesi olduğunu ifade etti. Söyleşide Arif Keskiner ve Sevgi Divitçioğlu da film ve Nâzım hakkında görüşlerini dile getirdi.

Belgesel gösterimi ve söyleşiye katılan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Dilber Dereli, filmden çok etkilendiğini belirterek, emeği geçenleri kutladı. Dereli,  geceye katılanlara, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına günün anısına hediyeler verdi.  

Etkinliğin sonunda Nebil Özgentürk ve Arif Keskiner, kitaplarını okurlar için imzaladı. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X