Neden Aktaş tercih edildi? Ankara Bursa’da neyi hedefliyor?

Adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen AK Parti’li üç başkandan biri olan Alinur Aktaş bu sabah yeni görevine başladı.

Neden Aktaş tercih edildi? Ankara Bursa’da neyi hedefliyor?

Ankara’ya, Cumhurbaşkanı ile görüşmeye onunla birlikte iki aday daha gitmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aktaş’ı işaret etti.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bu tercihin altında yatan nedenleri ve Ankara’nın yeni Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan neler beklediğini Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na sordu. Ve aldığı yanıtları bugünkü köşesinde okurlarına aktardı:

 

Yeni dönem hedefi: Kucaklayan yönetimle sorunlara hızlı çözüm

 

Yoğun bir süreçti… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediyeler arasında Bursa’yı da saymasıyla başlayan, Recep Altepe’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifasıyla bekleyişe dönüşen gelişmeler dün tamamlandı.

Gelinen noktada…

Ankara’ya davet edilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki 17 ay Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olacak ismi Alinur Aktaş’ı seçti.

Gerçi…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın da katıldığı görüşme öncesi yoruma dayalı beklentiler farklıydı, ama sonuç itibarıyla Aktaş hedeflediği bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa’ya döndü.

Onlar yoldayken…

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile konuştuk. Sonuçta etkili olduğu gözlenen Çavuşoğlu’ndan yeni dönemin şifrelerini dinledik.

Örneğin…

3 belediye başkanı arasından Alinur Aktaş’ın tercih edilme kriterini merak edince şunu söyledi:

 

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X