Neler neler yapıyorlar! Salyangozdan tutun, yılan masajına…

Bu tüm dünyada böyle! Dünyanın dört bir yanındaki insanların akıllarına, bedenlerine ve ruhlarına bakmalarının farklı yolları var.

Neler neler yapıyorlar! Salyangozdan tutun, yılan masajına…

İster altın ister çikolata olsun, insanlar her şeyi bedenlerine, yüzlerine uygulamaya hazır. İşte dünyanın dört bir yanında bulabileceğiniz en şaşırtıcı güzellik rutinleri…

TAYLAND SALYANGOZ BAKIMI
 

2
 

Taylandlılar salyangozdaki mukusu yüz masajında kullanıyor. Bu tedavi Tayland’daki spalarda popülerlik kazanırken, salyangoz kullanımı antik Yunan’a kadar uzanmaktadır.

APİTERAPİ
 

4

Apiterapi arı zehiri de dahil olmak üzere arılardan gelen tüm ürünlerin kullanıldığı tedavileri içerir. Bu tedavi multipl skleroz (MS), iltihaplı eklem romatizması, enfeksiyon ve zona gibi hastalıklardan muzdarip olan kişilerin iyileşmesine yardımcı olması için kullanılır.
 

PERU’DA YUNUS TERAPİSİ
 

4

Hayvanların çoğu birçok tedavide kullanılmaktadır. Bunlardan biri de yunus terapisidir. Yunuslar Peru’da konuşma ve fizik tedavi için kullanılıyor.

İSRAİL’DE YILAN MASAJI
 

5

İsrail’deki spa merkezinde yılan masajı hizmeti sunuluyor. Yılanlar kişinin etrafında dolaşıyor yüz dahil tüm vücuda masaj yapılıyor. Gelen kişiler yılan masajıyla migren ve kas ağrılarından kurtulduklarını söylüyor.
 

KALİFORNİYA VE HOLLANDA’DA PLASENTA YÜZ MASKESİ
 

6

Akne ve sedef hastalığından muzdarip olan kişiler plasenta tedavisini kullanıyor.

AVRUPA’DA BİRA KAPLICALARI
 

8

Güzel ve sıcak bir banyo, her zaman ağrı ve ağrıları hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak insanlar suya farklı alternatifler bulmaktadır. Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde birçok otel ve spa, insanlara cilt bakımı için bira tedavisi sunuyor.

VOLKANİK KUM BANYOSU
 

9

Çamur banyolarını ve hatta kum banyolarını duymuş olabilirsiniz, ama bir yanardağdan elde edilen volkanik kumu daha önce duymuş muydunuz? Kaplıca tedavisi gibi kullanılan volkanik kumlar birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

KRİYOTERAPİ
 

10

İnsanlar hasta olduklarında (sıcak çorba, sıcak çay, sıcak battaniyeler) kendilerini tedavi etmek için ısı kullanırlar. Kriyoterapi ise soğuk bir tank içinde tedavi olmayı içeriyor. Bu tankta durmanın, ruh sağlığını iyileştirebiliceği ve yaşamı uzatabiliceği iddia ediliyor.

KUZEY İTALYA SAMAN TEDAVİSİ
 

11

Kuzey İtalya’daki Hotel Heubad, ıslak, fermente edilmiş samanlarla kaplı bir kaplıca tedavisi sunuyor. İddiaya göre, tedavi kas krampları, sert eklemler ve hatta obeziteye bile yardımcı oluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X