Neonazi çocuk suçlu bulundu

İngiltere’nin Durham kentinde yaşayan çocuk, ‘gerilla savaşları’ için Durham’da tespit ettiği bazı bölgeleri el kitapçığı haline getirdi.

Neonazi çocuk suçlu bulundu

Manchester Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada erkek çocuğun kendisini ‘doğuştan sadist’ olarak tanımladığı belirtildi. 16 yaşındaki neonazi, İngiltere’de ‘terör saldırısı hazırlığında olmakla’ suçlanan en genç zanlı oldu. Mahkeme jürisi, yasal gerekçelerle ismi açıklanmayan çocuğu Ekim 2017’de bu yılın Mart ayında terör saldırısı planladığı hükmüne vardı. Çocuk ayrıca ‘terörist yayınlar yaymak, terör bağlantılı makaleler bulundurmak ve terör saldırısında kullanılmak üzere belgeler bulundurmaktan’ da suçlu bulundu. Çocuğun hazırladığı el kitapçığında ‘saldırı yöntemleri’ ve publar, postaneler, okullar gibi ‘saldırılacak bölgeler’ hakkında ayrıntılar bulunduğu ifade edildi. Tutuklu bulunan çocuk hakkındaki ceza 7 Ocak’ta açıklanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X