Nevruz coşkusu

Bursa’da Nevruz kutlamaları coşkulu şekilde başlarken, kutlamalara Doğu Kazakistan Folklor Grubu damga vurdu. Kılıçkalkan ekibinin de Nevruz ateşinden atladığı kutlamalarda çocuklar demir dövdü.

Nevruz coşkusu

Bursa’da Nevruz kutlamaları coşkulu şekilde başladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Müze Müdürlüklerinin birlikte organize ettiği Bursa Bıçak Müzesi’ndeki kutlamalara Doğu Kazakistan Folklor Grubu damga vurdu. Kılıçkalkan ekibinin de Nevruz ateşinden atladığı kutlamalarda çocuklar demir dövdü. 

İHA’nın haberine göre Bursa’da Nevruz kutlamaları sabah erken saatlerde başladı. Bursa Bıçak Müzesi’ndeki kutlamalara Doğu Kazakistan Tarbagatay Valiliği Kültür Merkezi Babalar Sazı Etna Folklor Grubu da katıldı. Gurubun seslendirdiği şarkılar ile çaldıkları enstrümanlar büyük ilgi gördü. 

iha-20190321aw655142-4.jpg

Ayrıca müze bahçesine Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde Nevruz ateşi yakıldı. Kılıçkalkan ekibi başta olmak tüm davetliler ateşin üzerinden atladılar. Kutlamalarda demir döven minik öğrenciler daha sonra müze bahçesindeki dilek ağacına dileklerini astılar.

iha-20190321aw655142-5.jpg

Nevruz’u bu yıl Kazakistanlı misafirler ile birlikte kutladıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mihriban Kocabıyık, “Gece ve gündüzün eşitlendiği gündeyiz. Hep beraber baharı kutluyoruz. Tüm Türk dünyasının Nevruz bayramı kutlu olsun” dedi. Kocabıyık daha sonra alanda bulunan okçularla birlikte ok atıp ardından Nevruz çorbası dağıttı.

iha-20190321aw655142-10.jpg

Kazakistan folklor ekibinin yönetmeni Nazira Muhammedova ise, “Kazakistan’dan bugün Nevruz bayramı için Türk Dünyası Müzikleri Dostluk Konseri’ne geldik. Bıçak müzesini görmekten çok mutlu olduk tüm Türk dünyasının Nevruz bayramını kutluyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X