Nilüfer Belediyesi duyurdu! Birinciye 10 bin lira

Nilüfer Belediyesi, tiyatro yazarlığına teşvik amacıyla her yıl Mitos Boyut Yayınları işbirliği ile Sahne Eseri Yazma Yarışması düzenliyor. Yarışmaya katılmak isteyenler 3 Mayıs tarihene kadar başvurabilecek.

Nilüfer Belediyesi duyurdu! Birinciye 10 bin lira

Yaşanan toplum meselelerini sahne fikrini merkeze alarak ve tiyatro estetiği içinde aktarmayı amaçlayan genç yazarları teşvik etmek, yerli tiyatro oyunu repertuvarını zenginleştirmek, edebiyatçıları, şairleri tiyatro oyunları yazmaya özendirmek amacıyla düzenlenen yarışma,  2019 yılı içinde sonuçlanacak.

Organizasyon ve başvuru sürecinin sorumluluğunu Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun üstlendiği yarışmaya katılmak isteyenler 3 Mayıs 2019 akşamına kadar başvuruda bulunabilir. 

BİRİNCİYE 10 BİN LİRA

Sonuçların 2019 yılının Ekim ayında açıklanacağı yarışmaya başvurular Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’ndeki Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’ne elden, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılacak. Yarışmada bu yıl birincilik ödülü 10 bin lira, ikincilik ödülü 8 bin lira, üçüncülük ödülü 6 bin lira ve Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü de 10 bin lira olarak açıklandı. 

i-(2).jpg

Dereceye giren oyunlar Mitos Boyut Tiyatro Yayınları tarafından basılacak. Konu kısıtlaması olmayan ve eserlerin Türkçe yazılması şartı bulunan yarışmaya adaylar en fazla bir eser ile başvurabilir. Yarışma oyunlarının, daha önce basılmamış ve sahnelenmemiş olması gerekiyor. Yarışma şartnamesine uygun olmayan ve belirtilen son teslim tarihinden sonra teslim edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Dereceye giren oyunlar Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından 3 yıl içinde sahnelenebilecek.  Yarışmaya katılmak isteyenler şartnameyi ve başvuru formunu belediyenin internet sitesinde temin edebilir.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X