Nilüfer Belediyesi personeline güvenli sürüş eğitimi

Nilüfer Belediyesi’nde görev yapan ulaşım görevlilerine ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.

Nilüfer Belediyesi personeline güvenli sürüş eğitimi

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan 94 şoför, güvenli ve defansif sürüş tekniklerini öğrenmek, trafikte yapılan hataları güvenli bir ortamda uygulamalı olarak görmek için 15-19 Aralık tarihleri arasında eğitime tabi tutuldu. Ulaşım görevlileri, Alaaddinbey hizmet binasındaki toplantı salonunda teorik eğitim aldıktan sonra TÜYAP Fuar alanı açık otoparkında pratik yaptı.

Teorik eğitimde defansif sürüş, hava-yol şartları, kontrol dışı faktörler, riski fark etmek, savunma, emniyet kemeri, hava yastığı, ABS, ESP, trafik kazalarında sürücü hataları, takip mesafesi, durma mesafeleri, çarpışma sonuçları, alkol – uyuşturucu madde, uykusuzluk – yorgunluk, far kullanımı- gece görüş, ayna kullanımı, lastikler, aquaplaning, kaza senaryoları, ağırlık merkezi, ağırlık transferi, önden ve arkadan savrulma konularında bilgiler verildi.

Tatbiki eğitimde de kaygan zeminlerde kalkış, hızlanma, kuru ve kaygan zeminde frenaj, engelden kaçma ve frenaj, takip mesafesi, panik fren, kaygan zeminli virajda frenaj, virajda, önden kayma ve arkadan savrulma, slalom konularında uygulamalar yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X