Nilüfer’de hedef sürdürülebilir kalkınma

Nilüfer Belediyesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler UCLG-MEWA tarafından Türkiye’de 22 belediye ile yürütülen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Türkiye Haritalandırması Pilot Projesi Nilüfer Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor.

Nilüfer’de hedef sürdürülebilir kalkınma

İki gün sürecek olan çalıştay, dünya genelinde her türlü eşitsizliğin ve ayrımcılığın yok edilmesi, tüm insanların barış ve refah içinde yaşamalarının sağlanması ve kalkınmanın daha sürdürülebilir hale gelmesini amaçlıyor. Çalıştaya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları,  UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz ve belediye çalışanları katıldı. 

“DEĞİŞİMİ YÖNETİYORUZ” 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasında ve hedeflere bütüncül bir katkı sağlanmasında, belediyelere önemli görevler düştüğünü söyledi. Bozbey, “Her geçen yıl yerel yönetimlerin imkanları bir bir azalsa da, bu hedeflerin gerçekleştirilebilmesi ve yerelde yaygınlaştırılması için tüm yerel yönetimler çok önemli bir göreve sahiptir.

Değişimi yönettiğimiz Nilüfer’de hem vizyon, hem misyon, hem de politikalarımızda ‘Ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik’  boyutlarına yer veriyoruz. Stratejik amaç ve hedeflerimizi, proje ve faaliyetlerimizi de bu kapsamda planlıyoruz. Demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdan olarak belirlediğimiz odak noktalarımızdan da ilham alarak, Nilüfer’i, yaşanabilir bir kent haline getirmek ve kentimizde sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabilmek için canla başla çalışıyoruz. Bugüne geldiğimizde, bunu büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum” diye konuştu. 

ÇALIŞMALAR MERCEK ALTINDA

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman da, etkili bir kalkınmanın, çok aktörlü bir yönetim anlayışla sağlanabileceğini söyledi. Duman “Yerel, ulusal ve küresel düzeyde yönetişimin her kademede var olması, hizmette sürdürülebilirliğin ve hesap verebilirliğin, toplumun her kesiminin yönetimde söz alması olmazsa olmazdır.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni bölgemizden pilot olarak, Türkiye üzerinden başlatmış durumundayız. Çalıştayımız boyunca Nilüfer Belediyesi’nin son 5 yıl içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaların sürdürülebilir kalkınma hedefleri perspektifinden ele alarak, bu hedefler içerisinde öncelik alanlarına yoğunlaşacağız” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X