Nilüfer’de kadınlardan çocuk istismarı tepkisi

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri giderek artan çocuk istismarına yönelik tepkilerini Nilüfer Kent Konseyi’nde düzenledikleri basın açıklamasıyla dile getirdi.

Nilüfer’de kadınlardan çocuk istismarı tepkisi

Basın açıklamasına çok sayıda kadın örgütü de destek verdi Açıklamayı Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Coşkun Kayış yaptı. Kayış’ın okuduğu açıklamada, çocuğa karşı cinsel sömürü ve istismarın önlenmesinin siyasi irade gerektiren bir çaba olduğu ifade edildi. 

Mağdurdan yana değil, suçludan yana tavır gösterildiğine değinilen açıklamada, “Hayvan tecavüzlerinde, çocuk pornosunda dünyada ilk sıralarda yer alan ülkemiz, çocuğa yönelik cinsel istismarda dünya üçüncüsü.  İstismar vakaları son 10 yılda yüzde 700 arttı. Bunun sadece yüzde 5’i gün yüzüne çıkıyor” ifadelerine yer verildi. 

Basın açıklamasına katılanlar ellerindeki dövizler ve attıkları sloganlarla da yaşanan olaylara yönelik tepkilerini dile getirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X