Nilüfer’de şenlik var

Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenliği görkemle bir törenle start aldı.

Nilüfer’de şenlik var

RECAİ UYSAL

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Kaymakamlığı himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle bu yıl 17.’sini gerçekleştirdiği Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde start verildi.

Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayacak şekilde gerçekleştirilen organizasyonun açılışı Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda yapıldı. 29 branşta 186 okul, 2 bin 871 takımdan 20 bin 753 öğrencinin katılacağı organizasyonun açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

BARIŞ KAZANACAK

Öğrencilerin yaptıkları gösterilerle renk kattığı 17. Nilüfer Uluslararası Spor Şenliği’nin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sporla dolu bir aya merhaba demenin mutluluğunu yaşıyoruz.

17 yıldır aynı heyecanla buru gururu yaşıyoruz ve spor kenti Nilüfer’e yakışan meşaleyi yakıyoruz. İki önemli bayramı kapsayan etkinliğimizde öğrencilerimiz barış içinde mücadele edecek ve en önemlisi barış, kardeşlik ve dostluk kazanacak” ifadelerini kullandı. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllülü de katılan tüm ekiplere başarı diledi.

Türkiye’deki kardeş kentlerden gelen okullarla birlikte şenliklere bu yıl Almanya’nın Hanau, Bulgaristan’ın Ardino, Asenovgrad ve Gotse Delchev, Kosova’nın Peja, Romanya’nın Braila, Polonya’nın Lublin, Ukrayna’nın Mykolayiv, Letonya’nın Kekava ile Azerbaycan olmak üzere 8 ülkeden 13 takım gelecek.

Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda gerçekleştirilen açılışta Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin işitme engelli öğrencileri İstiklal Marşı’nı işaret dili yoluyla okudu.

Açılışta minik öğrencilerin sergiledikleri performans büyük alkış alırken, aileler de çocuklarının gösterisini ölümsüzleştirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

20 Mayıs’a kadar sürecek 17. Nilüfer Uluslararası Spor Şenliği’nin açılışında gerçekleştirilen gösteriler ilgiyle izlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X