Nilüfer’de yeni bir şehir doğuyor

Nilüfer Belediye Meclisi, Bursa’nın geleceğine şekil verecek olan ‘Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı’nı oy birliğiyle kabul etti. Başkan Bozbey, insanların ihtiyaç duyduğu bütün donatıların yer aldığı bir planı hayata geçireceklerini söyledi.

Nilüfer’de yeni bir şehir doğuyor

Nilüfer’de planlı ve ihtiyaçlara cevap verecek yeni bir kent için önemli adım atıldı. Mustafa Bozbey başkanlığında toplanan Nilüfer Belediye Meclisi, şubat ayı ikinci birleşiminde Kayapa bölgesini kapsayan Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı’nı kabul etti. Kentin batısında yer alan bölgede yaklaşık 600 hektarlık alanı kapsayan Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı, Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçti.

Meclis üyelerinin hepsine teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, “Daha önce Eko-Kent olarak adlandırdığımız alanın bir kısmı bu planın dışında kaldı. Bu planı Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi olarak adlandırdık ve Batı Gelişme Bölgesi’nde 600 hektar alanı bugün oy birliğiyle, yani bütün meclis üyelerinin desteğiyle meclisimizden geçirmiş olduk. İnanıyorum ki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de onaylanarak yürürlüğe girecek. Ardından yapacağımız uygulama çalışmalarıyla birlikte yaklaşık bir yıl sonra bölgede inşaat faaliyetleri başlayacak duruma gelecek. Nilüfer’de yeni bir şehir oluşuyor; eğitimin, sağlığın, yeşil alanların, yolların olduğu, insanların ihtiyaç duyduğu tüm donatıların yer aldığı bir plan olarak karşımızda” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey, önümüzdeki süreçte Nilüfer’de yeni bir kentin doğmasına şahitlik edeceklerini söyledi. Alınan kararın Bursa’ya önemli katkıları olacağını kaydeden Başkan Bozbey, “Bu bölgenin özellikle çevreyolu güzergahıyla bağlantılı olması son derece önemli. Nilüfer’in gelişmesine katkı sunacak olması ve Bursa’nın da uydu şehirlere ihtiyaç duyduğu ve her defasında ifade etmeye çalıştığımız bu uydu kent konusuna önemli bir katkı sağlayacak. Bizim isteğimiz şehrin içinin, sıkışmış bölgelerinin boşaltılarak bu bölgelere aktarılmasıdır” diye konuştu.
Başkan Bozbey, daha önce Kayapa bölgesi ile ilgili hazırlanan Eko-Kent planlamasının hayata geçirilmesini istediklerini ancak bunun gerçekleşemediğine dikkat çekti. Bozbey şöyle konuştu:

“O bölgede yaklaşık 240 bin nüfuslu yeni bir şehir oluşturmuştuk. Ama maalesef o dönemki Büyükşehir Belediye Başkanının 4 kez ısrarla reddetmesi, o planın gerçekleşmemesine sebep oldu. Daha önce yapmış olduğumuz planlama konusunda böyle bir karar alınmış olsun isterdik. Böylece, Kayapa tarafındaki yapılaşmanın bu şekilde değil de Bursa’ya yakışır, Nilüfer’e yakışır bir şekilde oluşmasını sağlayabilirdik. Bu konuda bir kent yöneticisi olarak üzgünüm açıkçası. Bunu başaramadığımız için üzgünüm. Neticede bizler gelip geçiciyiz. Hepimiz bu koltuklarda bir müddet oturuyoruz, bir müddet sonra yokuz. Ama neleri yaptığımız tartışılacak, konuşulacak. Orada, farklı ihtiyaçları da göz önüne alarak daha nitelikli yaşanabilir bir plan gerçekleştirebilirdik, ama kaçırdık. Bu anlamda üzgünüm. Şimdi ancak 600 hektarlık alana müdahale edebiliyoruz. Burada hep beraber gerçekleştirdiğimiz bu destekle, burası daha yaşanabilir bir ortam olacak diye düşünüyorum” dedi.

Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı’nın, insana değer katacak bir anlayışla hazırlandığını belirten Başkan Bozbey, “Oradaki refah seviyesi biraz daha yüksek olacak. Kayapa’da eski yapılan plana müdahale edemediğimiz için maalesef yapılaşmanın mevcut plana göre yapılmış olması sebebiyle istediğimiz bir hayatı orada oluşturamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Sorumlular belli, tabiî bu sorumluları kamuoyu daha iyi biliyor. Son derece nitelikli bir plan hazırlandı. Orada inşaatlar yükseldiğinde, nasıl bir plan anlayışıyla insan odaklı çalışmanın yapıldığını hep birlikte göreceğiz. Nilüfer’de yeni bir kentin ışığını bugün gördük” diye ifade etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu olarak plana evet oyu verdiklerini belirten Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Celil Çolak da, planın bir an önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesini istediklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde planı detaylı bir şekilde inceleyeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X