Nilüfer’den riskli yapı açıklaması

Nilüfer Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı “Riskli yapıların büyük çoğunluğu Nilüfer’de. Osmangazi ve Yıldırım’daki riskli yapı sayısının Nilüfer’den daha az” şeklindeki açıklamasına yazılı metinle açıklık getirdi.

Nilüfer’den riskli yapı açıklaması

Bursa gündemine damgasını vuran 0,50 emsal artışına dikkat çekilen açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi’nce, riskli binaların tespit edildikten sonra kentsel dönüşüm yapılması durumunda, 0.50’ye kadar emsal artışı yapılabilmesinin önü açıldı. Bu gelişmeden sonra müteahhitler yatırım için sitelerin yoğun olduğu Nilüfer bölgesine yöneldi. Emsal artışı içeren bu plan değişikliklerinin yüzde 90’ı Nilüfer’de. Riskli yapı tespitlerinin tüm Bursa’ya göre Nilüfer’de yoğunlaşması, bu ilçenin yapı stokunun niteliksiz olması nedeniyle değil, emsal artışı algısı ile müteahhidin yatırım için Nilüfer’e yönelmesi nedeniyledir” ifadeleri kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X