‘Nilüfer’in 50 yılını planlayacağız’

AK Parti’nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Olay Medya’yı ziyaret etti.

‘Nilüfer’in 50 yılını planlayacağız’

DERYA DEMİR

Olay Medya yönetici ve yazarları ile bir araya gelen Şahin, 45 proje üzerinde çalıştıklarını ve bunları Büyükşehir Belediyesi ile entegre bir şekilde hayata geçireceklerini söyledi. Nilüfer’i dar bir daire içerisine hapsetmeyeceklerini kaydeden Şahin, “Nilüfer’i, Bursa ve ülkemizle bütünleştireceğiz.

Nilüfer’de sosyal donatı, sağlık tesisleri, devlet okulları anlamında çok büyük eksiklikler bulunuyor. Algı yönetimi ve şehir efsaneleri ile yönetilen kentin, arka sokaklarındaki şikayetleri biliyoruz. Nilüferliler’in değişimden, bilgide,  dürüstlükten yana bir tavır koyarak bize hizmet imkanı vereceğini umuyoruz. Vatandaşı Nilüfer Belediyesi’nde gülümseyerek değil, kucaklayarak karşılayacağız” diye konuştu.

“HORMONLU RUHSAT VERİLDİ”…

İlk iş olarak Nilüfer’in 50 yılını planlayacaklarını vurgulayan Şahin, “Parsel bazında plan değişikliğine izin etmeyecek bir sistem kuracağız. Bu plan Nilüfer’in anayasası olacak. Nilüfer şu anda kentsel dönüşüm projeleriyle yüzde 100 betonlaştırılıyor, yaşam kalitesi yok ediliyor.  Nilüfer’de sağlık, eğitim gibi ayrılan kamu alanları amaçları doğrultusunda kullanılmıyor, ticari alanlara dönüştürülüyor. Nilüfer’de yapılan en önemli yanlışlık parsel bazında yapıldı ve hormunlu ruhsatlar verildi. Büyükşehir tarafından verilen 0.50 emsal artışı 3.5-4’e kadar çıktı. Nilüfer’in genleri bozuldu” dedi. 

“DEVLET ELİYLE ÇÖZECEĞİZ”…

Kentsel dönüşümle ilgili ruhsat tartışmalarına da değinen Şahin, “Kentsel dönüşüm temel atma törenlerine, açılışlarına gidiyorsunuz ruhsatlarına imza atıyorsunuz. ‘Benim burada suçum yok’ diyemezsiniz. Nilüfer Belediyesi, ‘hormonlu ruhsat vermedim’ diyemez. 283 siteye ruhsat verilmiş, neden sadece 20’sini mahkemeye taşıyorsunuz? Neden 2 yıl dava açmadınız?

Nilüfer Belediyesi, buraya ruhsat vermek için elinden gelen bütün kolaylıkları göstermiştir. Açsınlar baksınlar, ruhsatlara tek imza var mı yok mu? Burada tanzim eden de imar müdürü de aynı kişi. Yönetime geldiğimizde mağdur olan vatandaşlarımızı müteahitlere muhtaç etmeden evlerini devletin gücüyle yapacağız” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X