Nobel Ekonomi Ödülü yoksullukla mücadeleye

Nobel Ekonomi Ödülü, bu yıl küresel yoksullukla mücadele alanında yaptıkları çalışmalar dolayısıyla Hint asıllı Amerikalı iktisatçı Abhijit Banerjee, Fransız asıllı Amerikalı iktisatçı Esther Duflo ve Amerikalı iktisatçı Michael Kremer’a verildi.

Nobel Ekonomi Ödülü yoksullukla mücadeleye

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, Alfred Nobel anısına verilen Sveriges Riksbanks (İsveç Merkez Bankası) Ekonomi Bilimleri Ödülü’nün ‘küresel yoksulluğu gidermeye yönelik deneysel yaklaşımları için’ Banerjee, Duflo ve Kremer’a verildiğini açıkladı. Akademiden yapılan yazılı açıklamada, ‘’2019 Ekonomi Ödülü’nü kazananların yaptığı çalışmalar insanlığın küresel yoksullukla mücadele kabiliyetini artırmıştır.

Yeni deneysel yaklaşımları son 20 yılda kalkınma ekonomisi alanında çığır açmıştır” ifadeleri yer aldı. Esther Duflo, Massachusetts Teknoloji Üniversitesinde (MIT) yoksulluğu giderme ve kalkınma ekonomisi konularında çalışmalarını sürdürüyor. Abhijit Banerjee de, MIT’de ekonomi profesörü olarak görev yapıyor. Michael Kremer ise, Harvard Üniversitesi’nde gelişmekte olan toplumlar üzerine çalışıyor. Kremer, Banerjee ve Duflo , ayrıca 9 milyon İsveç kronu (yaklaşık 5,4 milyon lira) tutarında para ödülünü de paylaşacak. Ekonomistlere ödülleri Alfred Nobel’in ölüm yıl dönümü olan 10 Aralık’ta düzenlenecek törenle takdim edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X