Nükleer tıpla  kanser haritası

Radyoaktif maddelerle hastalıkların tanı ve tedavisini sağlayan nükleer tıp, teknolojiyle paralel gelişiyor. Prof. Dr. Oktay Sarı, son teknoloji sayesinde kanser başta olmak üzere artık tüm hastalıkların haritasını çıkardıklarını söyledi.

Nükleer tıpla  kanser haritası

Nükleer tıp alanında büyük mesafe katedildiğini ve heyecanlandıran gelişmelerin kapıda olduğunu dile getiren VM Medical Park Bursa Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Oktay Sarı, ‘Teorik olarak her hastalığa teşhis koymamız mümkün. Örneğin PET/CT görüntüleme yöntemiyle kanserin yayılımını, odaklarını gösteriyoruz. Bir anlamda kanserin haritasını çıkarıyoruz. Kanser tedavisinde onkologlar için en önemli şey, evrelemedir. Çünkü hastalığın evresine göre tedavi seçeneği belirlenir. Nükleer tıp bu noktada evreleme, yeniden evreleme ya da tedaviye cevabın verilmesi aşamasında önem arz ediyor” diye konuştu. 

Prof. Dr. Sarı, alzheimer dahil birçok hastalıkta nükleer tıbbın klinisyene destek noktasında önemli bir branş olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X