O iki kişi PKK’nın dağ kadrosundan çıktı

İzmir’in Basmane Semtinde asayiş denetimi yapan polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu otomobilde patlayıcı ve bomba düzenekleriyle yakalanan 4 kişiden 2’sinin terör örgütü PKK’nın dağ kadrosundan olduğu, bunlara yardım eden 1 kişinin de Nusaybin’den

O iki kişi PKK’nın dağ kadrosundan çıktı

Polisin bu sabah sürdürdüğü operasyonda, gözaltına alınanların sayısı da 8’e çıktı. Ayrıca teröristlerin Ege Bölgesi’nde meydana gelen saldırılara yönelik bağlantılarının da araştırıldığı açıklandı. 

Basmane Aziziye Parkı’nda motorlu yunus timlerinin durdurduğu 35 DA 3754 plakalı otomobilden indirilen 4 kişiden 2’sinin üzerinde tabanca bulundu. Tabanca bulunan kişileri yere yatırıp kelepçeleyen polis, otomobilin bagajını açtığı anda cephanelik gibi valizle karşılaştı.


Giysilerin altına gizlenmiş halde 2’si Çin yapımı 3 el bombası, gece görüş dürbünü, tabancalara ait susturucu, fünye, bomba düzeneği, bombanın zaman ayarlayıcıları bulundu.


Patlayıcı düzeneklerini gören polis ekipleri, otomobil çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu ve uzman ekiplerden yardım istedi.


Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen otomobildeki detaylı aramada, plastik patlayıcı bulunmadı ancak fünye ve düzeneklerin, plastik patlayıcı için hazır halde tutulduğu ifade edildi. 

2’Sİ DAĞ KADROSUNDAN

Gözaltına alınan 4 kişiden 2’sinin PKK’nın dağ kadrosundan olduğu ve bir süre önce ülkeye giriş yaptıkları saptandı.


Araçta yardım ve yataklık amacıyla bulunan bir kişinin de, halen sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü Nusaybin’den bir süre önce geldiği tespit edildi. Teröristlere yönelik ilk bilgiler sonrasında, Terörle Mücedele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortaklaşa yaptığı operasyonlarda, gözaltı sayısı 8’e çıktı.


Bu kişilerden alınacak bilgiler doğrultusunda yeni gözaltıların da yaşanabileceği öğrenildi.


Gece yakalanan teröristlerin Ege Bölgesi’nde yaşanan saldırılara yönelik bağlantılarının da araştırılmaya başlandığı açıklandı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X