O şehirlerin ismi değişebilir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı şehirlerin isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili olarak, `Zaman düşünme ve uygulama devri. Sadece düşünmekle değil tabi, düşüneceğimizi yapacağız` dedi.

O şehirlerin ismi değişebilir

Bazı şehirlerin tarihlerindeki eski isimlerini tekrar almalarına yönelik çalışmalarla ilgili olarak konuşan Arınç, “Manisa’nın kendilerine borcu bize borcu yok. Bizim Manisa’ya borcumuz var. Çok çalışacağız, Manisa’mızı tarihte olduğu gibi Saruhan Beyliği’nin merkezi olarak ne kadar güçlüyse aynı konuma getireceğiz. Geçenlerde bazı illerin isimleri değişse ne olur? diye bir şey konuşuldu masamda. Yozgatlı Bekir Bozdağ hemen atıldı. ‘Yozgat’ın eski ismi Bozok’tu yine Bozuk olsun’ dedi. Beri ki başka bir taraftan atıldı, ‘Bizimki de şu olsun.’ Bende kendime döndüm. Manisa’nın yerine bir isim olsa acaba Saruhan mı olur başka bir yer mi olur ? diye düşündüm. Sizde düşünün, düşünmek parayla değil. Düşünün bir karar verin, bir furya başlarsa, Manisa’nın ismi şöyle olsun diye karar verirseniz onu da bu arada yapıveririz. Düşünün bakalım inşallah tabi ihtiyaç varsa. Manisa’dan bir şikayetimiz yok da tarihteki isimlerimize yeniden dönme ihtiyacımız varsa mesela, Hakkari ‘benim adım Çölemerik olsun diyorsa düşüneceğiz. Beri tarafta ‘Bakır da neymiş, Diyarbekir olsa daha güzel olur’ diyen varsa düşüneceğiz kardeşim. Zaman düşünme ve uygulama devri. Sadece düşünmekle değil tabi, düşüneceğimizi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X