Oğlunun vurulma anını izleyince duruşmada bayıldı

Oğlunun vurulma anını izleyince duruşmada bayıldı…

Oğlunun vurulma anını izleyince duruşmada bayıldı

İstanbul’daki “Gezi Parkı” olaylarında başına isabet eden polisin gaz fişeği kapsülü nedeniyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın davasında dördüncü duruşma dün İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davada Berkin Elvan’ın vurulduğu anın görüntüleri mahkeme salonunda gösterildi. Görüntüleri izleyen anne Gülsüm Elvan, “Kolun kopsaydı katil. Ciğerin yansın katil” diyerek feryat edip fenalık geçirdi. Mahkeme salonunda baygınlık geçiren anneyi güvenlik görevlileri omuzlarında taşıyarak dışarı çıkardı. Duruşma önünde müdahale edilen anne, toparlandıktan yarım saat sonra tekrar duruşmaya katıldı.

Müdahil avukatı Can Atalay, orijinal görüntüler ve ulusal kriminal büronun görüntüleri ile geçen celse dosyaya gönderilen TÜBİTAK’ın iyileştirilmiş görüntüleri arasında 4 dakikalık bir fark olduğuna dikkati çekerek, bu bölümlerin de incelenmesini istedi. 

BERKİN’İN ÖLÜMÜNDEN BİR POLİS SORUMLU DEĞİL…

Müdahil avukatı Çiğdem Akbulut da görüntülerin ham halinin TÜBİTAK’ın iyileştirme yaptığı görüntülerden daha iyi olduğunu vurguladı. Akbulut, “TÜBİTAK her bir videoyu fotoğraf haline getirmiş. 61 saniyelik videodan fotoğraf kareleri çıkarmış. Görüntülerin ham hali bunlardan daha net. Görüntülerde kolu sargılı olan sanık polis, Berkin’in bulunduğu sokağa doğru atış yapıyor. İlk atışta Berkin’in düştüğü görünüyor. Başka bir polis de o sokağa doğru atış yapıyor. Berkin’in vurulduğu 18’inci saniyedeki birinci atış ile 36 saniye arasında aynı noktaya 5 gaz fişeği atışı yapılıyor. Bu şekilde Berkin’in düştükten sonra orada bulunanlar tarafından hastaneye götürülmesi engelleniyor. Berkin’in ölümünde aktif olan sadece kolu sargılı sanık değil. Aynı yere defalarca atış yapılarak oradan kaldırılması engellenmiştir.”

Avukatlar, tutuksuz yargılanan sanık polis F.D.’nin tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise, o dönemde sanığın birlikte görev yaptığı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde çalışan 20 polisin tanık olarak dinlenilmesine karar vererek, duruşmayı 27 Şubat 2018’e erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X