Okulda dehşet! Çocuğunun öğretmenlerini silahla vurdu

Bursa’da bir polis memuru, çocuğunun 2 öğretmenini silahla bacağından vurarak yaraladı.

Okulda dehşet! Çocuğunun öğretmenlerini silahla vurdu

Hasanağa Mahallesi’ndeki Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’nda iki çocuğu öğrenim gören polis memuru İlhan Özcan (45), sabah 09.30’da okula gitti. İddiaya göre, çocuğunun sınıfının değiştirilmesini isteyen Özcan, Okul Müdiresi Tülay Taş (46) ve Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş ile tartışmaya başladı.

SİLAHINA SARILDI 

Talebi yerine getirilmeyince öfkelenen İlhan Özcan, beylik tabancasını çekip silahını peş peşe ateşledi. Müdire ve yardımcısı ayaklarından yaralandı. Bu sırada okulda büyük korku ve panik yaşandı. Öğrenciler ağlayarak kaçışmaya başlarken, öğretmenler hemen polisi ve sağlık ekiplerini aradı. Olayı anında haber alan veliler de çocuklarının durumunu merak ederek endişe içinde okula koştu.

AÇIĞA ALINDI

Tülay Taş ve Sinan Delibaş ambulansla derhal Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde görevli olan polis memuru İlhan Özcan ise meslektaşları tarafından yakalandı. Öfkeli polis, Emniyet Müdürü’nün talimatıyla açığa alındı. Müdire Tülay Taş’ın her iki ayağından 8 kurşunla, Delibaş’ın ise tek bacağından tek kurşunla yaralandığı öğrenildi. Damarı yırtılan okul müdürü kan durdurulamadığı için ameliyata alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş’ın ise ulusal voleybol hakemliği de yaptığı belirtildi..

OKUL TATİL EDİLDİ

Dehşetin ardından Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’nda dün eğitime bir günlük ara verildi. Okul tatil edilince, öğrenciler velileri tarafından alınıp evlerine götürüldü. Dehşete tanık olan öğrencilerin ise ağladığı görüldü. Dehşeti yaşayan çocuklar, ‘Adam, lan, deyip sıkmaya başladı. Bayağı korktuk ve oradan hemen kaçmaya başladık’ dedi. Bu arada, Bursa Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de okula giderek yetkililerden bilgi aldı.

BİR AY ÖNCE DE OKULU BASIP TEHDİT ETMİŞ

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, dehşet saçan polis memurunun 1 ay önce de okul müdürünü tehdit ettiğini söyledi. Şeker, iki eğitimcinin tedavi gördüğü hastaneye gidince burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Saldırgan polis bir ay önce okula gelen müdire hanıma, ‘bunun hesabını sana soracağım’ demiş. Bu tehditle ilgili zaten Savcılığa suç duyurusu var. Zira, meslektaşımızın avukatı koruma kararı isteyip silahının alınmasını da talep etmiştir. Maalesef bu günkü olayın ayak sesleri bir ay önceden duyulmuştu’ dedi. Şeker, ‘Artık gerekli yasal düzenlemeler yapılsın. Bakanlığın gündemine şiddetin girmesi için ne kadar eğitimcinin ölmesi gerekiyor. Acilen tedbirlerin alınması gerekiyor. Disiplin yönetmeliğinin değişmesi ve her okula kadrolu güvenlikçinin verilmesi gerekiyor. şeklinde konuştu. Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, Tülay Taş’ın 1 ayağına 5, diğer ayağına 3 olmak üzere 8 kurşun isabet ettiğini, Sinan Delibaş’ın da tek kurşunla yaralandığını sözlerine ekledi.

VALİ’DEN ZİYARET

Valisi İzzettin Küçük, silahlı saldırı sonucu yaralanan Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş’ı Tıp Fakültesi’nde ziyaret etti. Hayati tehlikesi bulunmayan Delibaş’ın odasına giden Küçük, geçmiş olsun dileklerini iletti.

bursa-okul.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X