Okulda rezalet! Müdürün öğretmene yaptıkları mide bulandırdı

İzmir’in Çiğli ilçesinde öğretmene cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan müdür, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Okulda rezalet! Müdürün öğretmene yaptıkları mide bulandırdı

Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına mağdur S.M. ile taraf avukatları katıldı. Sanık A.A. duruşmaya gelmedi. Mağdur avukatı Seda Ayaz Aksoy, “evli bir öğretmene cinsel saldırı ve tacizde bulunan” sanığın yargılama sürecinde pişmanlığına yönelik sözünün bulunmadığını, müvekkilinin iftira atmasını gerektiren bir durumun ortada olmadığını ileri sürerek A.A’ya üst sınırdan ceza verilmesini talep etti.

Sanık avukatı Türker İzzet İşbilir, bu tür bir eyleme maruz kalan kişinin polis imdat hattını araması, feryat etmesi ya da eşine haber vermesi gerektiğini, suçun işlendiğine ilişkin kanıt bulunamadığını savundu. Dinlenen tanıkların da suçu görmediklerini beyan ettiklerini anlatan İşbilir, “Tüm şikayet ve tazminat haklarımız saklı kalmak kaydıyla müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyorum.” dedi. Mahkeme, sanık A.A’ya “zincirleme şekilde basit cinsel saldırı” suçundan 3 yıl 9 ay hapis, cinsel taciz suçundan 2 bin 240 lira adli para cezası verdi.
Adli para cezasını erteleyen mahkeme sanığın tutuklanmasına yer olmadığına karar verdi.

İzmir’in Çiğli ilçesindeki bir eğitim kurumunda çalışan evli öğretmen S.M, kendisine sözlü ve fiziki cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla kurum müdürü A.A. hakkında geçen ocak ayında karakola giderek şikayetçi olmuştu. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, şikayetçi S.M’nin soyut iddiası dışında başka bir delil bulunmadığını gerekçe göstererek A.A’yla ilgili takipsizlik kararı vermiş, S.M’nin avukatı, Karşıyaka 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz ederek bu kararı kaldırtmıştı. A.A. hakkında hazırlanan iddianamede, “Zincirleme şekilde basit cinsel saldırı ve cinsel taciz” suçlamalarından Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X