Okullarda hizmetli kaosu

Bursa’da okullarda hizmetli kaosu…

Okullarda hizmetli kaosu

Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’da okulların en öncelikli sorununun yeterli sayıda yardımcı hizmetli bulunmaması olduğunu belirterek, en az 4 bin yardımcı hizmetli bulunması gerekirken bu sayının okul sayısı kadar dahi olmadığını, 800 civarında olduğunu söyledi. 

Bu nedenle her yıl kamu yararına çalışma programı kapsamında İŞKUR üzerinden, okullara eğitim öğretim süresince çalışan alındığına dikkat çeken Türkoğlu, “Geç de olsa bu yıl okullarımıza İŞKUR’dan görevlendirme az sayıda yapılmıştır. Ancak, sözleşmelerde bulunan bir madde nedeniyle okullarımız da haftada 5 gün çalışması gereken bu arkadaşlar 4 gün çalışmakta, 1 tam gün ise zorunlu ‘mesleki ve kişisel gelişim eğitimine’ alınmaktadır. Ve bu eğitim yıl sonuna kadar devam edecektir” diye konuştu.  

Aynı gün ve tam gün yapılan bu seminer nedeniyle okulların hizmetlisiz kaldığını ve kaos yaşandığını vurgulayan Türkoğlu, “Okulda çalışan 3 hizmetlinin tamamı İŞKUR’dan gelenlerden oluştuğu için o gün okulda hiçbir temizlik yapılamamaktadır. Halbuki, bin öğrencilik bir okulun mutlaka her ders arasında özellikle ortak kullanım alanları tuvaletler, koridorlar, bahçe ve ders bitimlerinde ise sınıfların temizlenmesi gerekmektedir. Sonuç olarak bu garip uygulamanda biran önce vazgeçilmeli bu eğitimler verilmek zorunda ise hafta içi akşam yada hafta sonuna kaydırılmalıdır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X