‘Okullarda tarikat örgütlenmesi yapılıyor’

Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, cemaatlerin devlet içinde yuvalanmasının 15 Temmuz’da yarattığı karanlık tabloya rağmen hala okullarda, Milli Eğitim Bakanlığı eliyle başka bir cemaatin benzer yöntemlerle örgütlendiğini öne sürdü.

‘Okullarda tarikat örgütlenmesi yapılıyor’

Rona, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, milli değerleri öğretme bahanesiyle devlet okullarının kapılarının bir başka cemaate açıldığını iddia ederek, “Bakanlığın, Hizmet Vakfı ile yaptığı protokolle, cemaat üyeleri okullarımıza rahatça girerek, seminer adı altında yaptıkları sohbet toplantılarıyla çocuklarımızın körpecik zihinlerine, inanç adı altında bir cemaatin fikirlerini aşılıyor” diye konuştu. 

“HEPSİ TARİKAT ÜYESİ”…

Hizmet Vakfı’nın görevlendirdiği kişileri incelediklerinde ortaya vahim bir tablo çıktığına dikkat çeken Rona, “370 ilkokul, ortaokul ve lisede bütün bir yıl boyunca sohbet toplantısı yapmak üzere görevlendirilen 282 kişinin büyük çoğunluğu öğretmenlik eğitimi almamış. Bu kişilerden yalnızca 89’u öğretmen olarak belirtilmiş. Bu görevlilerin hepsi, aynı tarikatın fikir ve anlayışını yaymayı amaç edinmişlerdir. Bu kişiler Bakanlık eliyle okullarımıza sokularak, karanlık düşüncelerini çocuklarımıza aşılamaları için imkan yaratılıyor. Anne ve babalara sesleniyoruz. Okullarda yürütülen çalışmaları yakından takip edin. Zorla yaptırılan bu tür tarikat eğitimlerinden çocuklarınızı uzak tutun. Yarın her şey için geç olabilir. Biz Eğitim-İş olarak, laik ve bilimsel eğitimin yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Bilim dışı ve pedagojik açıdan son derece sakıncalı uygulamaların takipçisi olmaya, velilerimizi bu tehlikelere karşı uyarmaya devam edeceğiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X