Okulu yapan şirket iflas etti öğrenciler göçebe kaldı 

Şehir merkezinde yer alan üç fen lisesinden biri olan Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi’nin öğrencileri, eğitim ve öğretim hayatlarına göçebe olarak devam ediyor.

Okulu yapan şirket iflas etti öğrenciler göçebe kaldı 

HATİCE DAL

Bursa’ya 45 kilometre uzaklıktaki Soğukpınar Köyün’de eğitim ve öğretim hayatına devam eden Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi’nin 185 öğrencisi, okulun şehir merkezine olan uzaklığı gerekçe gösterilerek geçici olarak Demirtaş’taki Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Kazım Baykal Anadolu Lisesi’nde taşındı.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılına Yeni Yalova Yolu Sosyal Bilimler Lisesi yerleşkesinden yapılacak olan yeni binada gireceklerini düşünen öğrenciler hayatlarının şokunu yaşadı. Yüzde 85 oranında tamamlanmış olan okul binaları ve yatılı binalarını yapan şirket iflasını açıkladı. Halen Kazım Baykal Anadolu Lisesi’nde misafir edilen öğrenciler okulun herhangi bir imkanından yararlanamazken yatılı kalan öğrenciler ise Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi’nin yatakhanesini kullanıyor. Okul binasının tekrar ne zaman ihale edileceği ise bilinmiyor. 

“HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”…

Öğrenciler ve veliler adına mağduriyetlerini dile getiren AHG Fen Lisesi Mezunlar Derneği Temsilcisi Avukat Ahmet Çavdar, “Fen Lisesi olarak son derece kısıtlı ortam, laboratuvar ve gerekli donanımdan yoksun bir şekilde başarı göstermeye çalışan çocuklarımız her zorluğa rağmen Bursa başarı grafiğinin en üstlerinde yer alıyorlar. Yüzde 85 gibi büyük kısmı tamamlanmış öğretim kurumumuzun gençlerimize kazandırılmasına vesile olabilecek herkesi göreve davet ediyoruz” dedi. 

“YATIRIMLAR DURDU”…

Bursa da birçok eğitim yatırımının yarıda kaldığını dile getiren Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona da, “LGS’de gösterdikleri üstün başarı ile Fen Lisesi’ne yerleşmiş, kentin geleceği olan öğrencileri göçebe eğitime mahkum etmek, Bursa’da eğitim planlamasının hangi ciddiyetle yapıldığını gösteren önemli bir örnektir. Bursa’da eğitimi yönetenler kentin ihtiyacı olan yatırımı almayı başaramadıklarını görmelidirler” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X