Olay Gazetesi’nden arşivlik bir yayın daha! Bursa’yı Büyütenler 2019

Bursa’yı Büyütenler’in bu yeni sayısında, şehrimize emek veren, onun ekonomisini yükselten kuruluşlarımızın faaliyetlerini, başarı hikâyelerini sunuyoruz sizlere…

Olay Gazetesi’nden arşivlik bir yayın daha! Bursa’yı Büyütenler 2019

NAHİT KAYABAŞI

Sayfalarımızdaki metinleri okurken, Bursa ekonomisinin nerelerden nereye geldiğini, çeşitliliğini, iç ve dış pazarlarda ulaştığı aşamaları göreceksiniz.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın ifadesiyle Bursa, “ekonomideki değişimin anahtarını elinde bulundurmakta ve ülkemizin hedeflerinde sürükleyici güç olmaya devam etmektedir”. Sayfalarımızda tanıyacağınız firma ve markalar, Bursa ekonomisini büyütmenin yanında, ülke ekonomisinin de kıymetli birer parçasıdır.

Sahip olduğu kaynaklar, üretim gücü ve coğrafi konumuyla Bursa, Türkiye ekonomisine “servet” sağlayan bir şehirdir. Büyük yazar Tanpınar’ın ifadesiyle Bursa, “fetihten 1453 senesine kadar geçen 130 sene, iliklerine kadar bir Türk şehri” olarak pek çok alanda öncülük etmiştir.

Unutmayalım ki, Osmanlı döneminde yabancı sermayeli ipek fabrikalarının merkezi Bursa idi. Bu fabrikalarda ya da “filatür” denen atölyelerde üretilen ipekli ürünler bütün dünyada ün kazanmış, “Bursa ipeği” dillere destan olmuştu. Cumhuriyet döneminde de kamu yatırımları ve özel sektör tarafından kurulan sanayi kuruluşlarıyla Bursa, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olma özelliğini kazanmış ve bu kimliğini hiçbir zaman kaybetmemiştir.

Günümüz Bursa’sı, bir dünya kenti olma normlarına yaklaşan potansiyeliyle, Türkiye ekonomisinin sürekli yükselen değeridir. Ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlayan şehirlerin başında gelmektedir. Tofaş, Oyak Renault, Bosch gibi dev firmaların şehridir. İhracatı ve cirosu ile hazırgiyim sektörünün gururu olan Yeşim Tekstil gibi bir markaya sahiptir.

Küçük bir havlu atölyesinden çıkıp dünya pazarlarına açılan dev bir tekstil ve AVM zincirine dönüşen Özdilek gibi bir markayı bağrından çıkarabilen bir şehirdir. İpekböceği tramvayını üretebilen Durmazlar gibi bir başka markanın da toprağıdır Bursa…. Böyle bir potansiyelle, Borçelik, Sütaş, Limak gibi firmalarıyla devler liginde cesurca yarışabilmektedir.

Bursa firmaları her yıl, Türkiye’nin en büyük 250 firması içinde ön sıralarda yer almakta ve ülkenin öz sermaye birikimine büyük katkı sağlamaktadır. “Bursa’da 250 Büyük Firma” arasına 2017 yılında 41 yeni firmanın girmiş olması, bu şehrin ekonomik potansiyelinin ne denli güçlü olduğunu ortaya koymaktadır.

Atatürk’ün vurguladığı gibi, “müreffeh Türkiye” hedefine ancak ihracatla ulaşılabileceği bilincini taşıyan Bursa firmaları, milli ekonomimize yönelik dış saldırıların arttığı bir ortamda “inadına üretim ve inadına ihracat” yaparak, üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmektedirler.

Bursa ekonomisinin günümüzdeki gücünün bir başka göstergesi de, geleneksel üretim sektörlerinin yanında, nitelikli istihdam sağlayarak yüksek teknolojili üretim sektörlerinde yer almaya başlamasıdır.

Hacimli projeleriyle şehrimizin ekonomisine güç katan firmaların yanı sıra farklı alanlarda üretim yaparak Bursa’yı temsil etme mücadelesi veren kuruluşları da tanıtmaya çalıştık sayfalarımızda… Bursa’yı büyüten, bu şehrin ekonomisini geleceğe taşıyan, yarattıkları markayla ilkleri başaran, emeği ve özgün fikirleriyle genç kuşaklara örnek olan bütün iş insanlarımıza, bütün girişimcilerimize Bursa adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz…

Bursa’yı Büyütenler dergisinin, 2018 yılının Bursa’sında yaşanan ekonomik ve endüstriyel gelişmelerin toplandığı, birçok köklü ve yeni firmanın gelecek projeksiyonlarının anlatıldığı özel haberler ile dolu bir yayın olarak arşivlerde saklanacağından eminiz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X