OLAY Haber uyarmıştı! Korkulan oldu…

Bursa’da bir apartman inşaatının temel kazısı sırasında toprak kayması meydana gelirken yıkılma tehlikesi olan 10 ev tahliye edildi. Oysa toprak kayması riski OLAY Haber tarafından 20 gün önce gündeme getirilmişti.

OLAY Haber uyarmıştı! Korkulan oldu…

Vatandaşların uyarılarına rağmen yeterli önlem alınmayınca korkulan oldu. Toprak kayması riskiyle bölgeden bulunan 10 ev mühürlendi. Vatandaşlar kış ortasında evlerini boşaltmak zorunda kaldı.

OLAY Haber uyarmıştı

OLAY Haber, Mollaarap Mahallesi’nde yapılan inşaat kazısı nedeniyle bölgede yolun ve evlerin kayma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını 20 gün önce gündeme getirmişti.

Muhabirimize endişelerini dile getiren bir vatandaş, “Bu mahalle göçerse, bu kadar kişinin hakkı nasıl ödenecek? Mağdur durumdayız. Bir an önce yetkililerin bu duruma el atmasını bekliyoruz” demişti. 

35 kişi evlerini tahliye etmek zorunda kaldı

Olay, Bursa’nın Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi üzerinde meydana geldi.

Bir apartmanın temel atma çalışmalarına başlanan alanda yağışın etkisiyle toprak kayması gerçekleşti.

İnşaata yakın bulunan 10 evin duvarlarında çatlaklar oluşurken olay yerine gelen belediye ekipleri evlerde yaşayan vatandaşlara tahliye etmelerini bildirdi.

10 evde yaşayan yaklaşık 35 kişi eşyalarını alarak evlerini tahliye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X