Olay’dan Özel Konut Sektörü Eki

Ekonomi verilerine göre inşaat sektöründe konut imalatının yeri oldukça büyük.

Olay’dan Özel Konut Sektörü Eki

Hem ilk kez ev sahibi olacakların hem de eskimiş evini yenisiyle değiştirmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Türkiye ekonomisinde inşaatçılığın lokomotif görevini üstlendiği düşünülürse satışlardaki düşüşün nedeni bir an önce bulunmalı ve çözüm üretilmeli. Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları ve hızla artan konut projeleri hakkında araştırmaları ve sektörün önemli kuruluşlarından görüşleri bu özel gazetede okuyabilirsiniz.
 

Satışlar azalıyor olabilir mi?

Katma Değer Vergisi ve Tapu Harcı Desteği uygulamasının bitmesi ile birlikte dövizdeki artışlar satışları etkiliyor. Ekim ayında alıcı bulan konut sayısı 122 bin 882’de kaldı. İpotekli satışlarda düşüş yüzde 20’ye yaklaştı. Sektör temsilcileri desteğin devam etmesinin satışların artması açısından bir gereklilik olarak görüyorlar.
 

Bursa dev bir şantiyeye dönüştü

Kentin batısında da doğusunda da sürekli yeni inşaat projeleri yükseliyor. Konut stoklarının eskiliği kadar daha ferah alanlarda yaşama isteği konut sektörüne sürekli taze kan pompalıyor. Ancak gerek inşaat şirketlerinden elde edilen bilgilere gerekse de TÜİK verilerine göre konut arzı talebin gerisine düşmüş durumda ve bu durum endişe verici.
 

Kanunlarda değişiklikler yapılıyor

Hem imar yönetmeliklerinde hem de emlak kanunundaki gelişmeleri yakından takip eden konut sektöründe farklı sesler yükseliyor. Birçok görüşe göre değişiklikler olumlu etki yaratacak ama asıl merak konusu yasal değişikliklerin uygulamalara nasıl yansıyacağı. 2018 yılının hem inşaat sektörü hem de tüketiciler açısından verimli geçmesi için herkesin fedakarlıkta bulunması gerekiyor.
 

Projelerden haberler, Bursa’daki yeni çalışmalar

Bursa birçok alanda olduğu gibi inşaat sektörü alanında da Türkiye’nin en geniş hacimli işlerinin yapıldığı şehirlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Kentin inşaat firmaları ve çözüm ortakları ile yapılan röportajlar, TÜİK verileri, araştırmalar, tüketicilerden haberler ve yasal değişklikler ile yepyeni konut projeleri bugün Olay ile birlikte herkese ücretsiz sunulan İnşaat Gazetesi’nin içeriğini oluşturuyor.

insaat.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X